TopReceptek.hu Tészták Égetett tészta Isteni képviselőfánk égetett tésztából
Isteni képviselőfánk égetett tésztából
Recept Isteni képviselőfánk égetett tésztából
TopPetra TopPetra    ·   14.9.2021

Isteni képviselőfánk égetett tésztából

Az égetett tésztától nem kell megijedni. A végeredmény pedig tökéletes! Mint pl. ez a jó kis képviselőfánk.

35 perc
Elkészítés
14 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Égetett tészta:

250 ml
víz
100 g
vaj
150 g
finomliszt
4 db
tojás
Csipet só

Vaníliakrém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
300 ml
zsírosabb tej
1 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
kristálycukor

Szükségünk lesz még:

tejszínhab
Dr. Oetker cukormáz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet edénybe öntjük. Hozzáadjuk a sót, a vajat, felforraljuk. Elkezdjük beleszórni a lisztet (kis lángon dolgozunk), közben folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.
  2. Addig kevergetjük, amíg a tészta már el nem kezd elválni az edény oldalától. Ha már jó az állaga, akkor hideg tálba áttesszük, kevergetjük, egészen addig, amíg kicsit ki nem hűl.
  3. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. A jó tészta sűrű, sima, fényes.
  4. A tepsit olajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. A poharakat körberajzoljuk, majd a körön belülre visszük fel a süteményes zsákba töltött tésztát.
  5. 200-220 fokos sütőben 7 percig sütjük – az ajtót nem nyitjuk le. Ezután a hőfokot 180 fokra csökkentjük, majd addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.
  6. Amikor már színt kapott, a sütőt lekapcsoljuk, az ajtaját résnyire kinyitjuk, további 10 percig pihentetjük. 10 perc után a képviselőfánkokat kivesszük a sütőből, majd rögtön félbe vágjuk. Kihűtjük.
  7. A tejből, cukorból, vaníliacukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  8. A kihűlt félbe vágott képviselőfánkokat megöltjük a krémmel, rákenjük a tejszínhabot.
  9. A cukromázat a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, a tetejét ezzel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása