TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Isteni Kinder Bueno szelet
Isteni Kinder Bueno szelet
Recept Isteni Kinder Bueno szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az isteni Kinder Bueno szelet egy kicsit időigényes süticsoda, de megéri a ráfordított idő. A végeredmény egy ellenállhatatlan, többréteges, finom krémes sütemény, ami szinte szétolvad a szájban, a mogyorónak köszönhetően a pedig ropogós-roppanós textúra is visszaköszön a szájba. Egyerűen fantasztikus, és nem csodálom, hogy a család oda és vissza van a Bueno szelettől. Akár meglepetésnek vagy buliba ajándéknak is remek választás, gyerekzsúrokra pedig egyenesen kötelező darab.

Viki78    ·   17.6.2017

Isteni Kinder Bueno szelet

Az isteni Kinder Bueno szelet egy kicsit időigényes süticsoda, de megéri a ráfordított idő. A végeredmény egy ellenállhatatlan, többréteges, finom krémes sütemény, ami szinte szétolvad a szájban, a mogyorónak köszönhetően a pedig ropogós-roppanós textúra is visszaköszön a szájba. Egyerűen fantasztikus, és nem csodálom, hogy a család oda és vissza van a Bueno szelettől. Akár meglepetésnek vagy buliba ajándéknak is remek választás, gyerekzsúrokra pedig egyenesen kötelező darab.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojásfehérje
6 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
napraforgóolaj
2 ev. kanál
búzafinomliszt
2 ev. kanál
zsemlemorzsa
1/2 csomag
sütőpor
200 g
mogyoró (nem sózott)
250 g
Nutella

Krém:

500 ml
tej
6 db
tojás sárgája
1 csomag
vaníliapuding
3 ev. kanál
búzafinomliszt
100 g
csokoládé
150 g
vaj
3 ev. kanál
porcukor

Kell még:

360 g
háztartási keksz
300 ml
langyos tej
200 ml
habtejszín
1/2 csomag
habfixáló
100 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és szemlemorzsával elkevert lisztet, és óvatosan beledolgozzuk a tojáshabba. Az így elkészült tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük. A megsült tésztát megkenjük a Nutellával, majd megszórjuk az apróra vágott és pirított mogyoróval.
  2. A következő réteg a háztartási keksz, amit óvatosan rányomunk a mogyorós Nutellára. Hogy a keksz előbb megpuhuljon, langyos tejjel meglocsoljuk.
  3. A pudingport elkeverjük a liszttel és a tojások sárgájával, majd 100 ml tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. 400 ml tejet felforralunk, majd beleöntjük a pudingporos keveréket. Sűrű krémet főzünk.
  4. A vajat a cukorral kikeverjük és kanalanként belekeverjük a tojássárgás-pudingos krémet. Az elkészült tölteléket két részre osztjuk, majd az egyikbe olvasztott csokoládét keverünk.
  5. Az elkészült világos, tojássárgás-pudingos krémet rákenjük a kekszes rétegre, erre egy újabb réteg keksz kerül, langyos tejjel meglocsoljunk, majd erre kenjük rá a csokoládés krémet. A tetejére kerül a habfixálóval felvert tejszínhab. Reszelt csokoládéval díszítjük.
  6. Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása