Isteni Kinder Bueno szelet

Az isteni Kinder Bueno szelet egy kicsit időigényes süticsoda, de megéri a ráfordított idő. A végeredmény egy ellenállhatatlan, többréteges, finom krémes sütemény, ami szinte szétolvad a szájban, a mogyorónak köszönhetően a pedig ropogós-roppanós textúra is visszaköszön a szájba. Egyerűen fantasztikus, és nem csodálom, hogy a család oda és vissza van a Bueno szelettől. Akár meglepetésnek vagy buliba ajándéknak is remek választás, gyerekzsúrokra pedig egyenesen kötelező darab.

Hozzáadta:Viki78, 17.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Isteni Kinder Bueno szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálnapraforgóolaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálzsemlemorzsa
1/2 csomagsütőpor
200 gmogyoró (nem sózott)
250 gNutella
Krém:
500 mltej
6 dbtojás sárgája
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálbúzafinomliszt
100 gcsokoládé
150 gvaj
3 ev. kanálporcukor
Kell még:
360 gháztartási keksz
300 mllangyos tej
200 mlhabtejszín
1/2 csomaghabfixáló
100 gcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és szemlemorzsával elkevert lisztet, és óvatosan beledolgozzuk a tojáshabba. Az így elkészült tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük. A megsült tésztát megkenjük a Nutellával, majd megszórjuk az apróra vágott és pirított mogyoróval.
  2. A következő réteg a háztartási keksz, amit óvatosan rányomunk a mogyorós Nutellára. Hogy a keksz előbb megpuhuljon, langyos tejjel meglocsoljuk.
  3. A pudingport elkeverjük a liszttel és a tojások sárgájával, majd 100 ml tejjel felöntjük és csomómentesre keverjük. 400 ml tejet felforralunk, majd beleöntjük a pudingporos keveréket. Sűrű krémet főzünk.
  4. A vajat a cukorral kikeverjük és kanalanként belekeverjük a tojássárgás-pudingos krémet. Az elkészült tölteléket két részre osztjuk, majd az egyikbe olvasztott csokoládét keverünk.
  5. Az elkészült világos, tojássárgás-pudingos krémet rákenjük a kekszes rétegre, erre egy újabb réteg keksz kerül, langyos tejjel meglocsoljunk, majd erre kenjük rá a csokoládés krémet. A tetejére kerül a habfixálóval felvert tejszínhab. Reszelt csokoládéval díszítjük.
  6. Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva tálaljuk. Jó étvágyat!