TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Isteni kókuszos marlenka recept. Egyszerű, kókuszos édesség, ami mindenkit levesz a lábáról
Isteni kókuszos marlenka recept. Egyszerű, kókuszos édesség, ami mindenkit levesz a lábáról
Isteni kókuszos marlenka recept. Egyszerű, kókuszos édesség, ami mindenkit levesz a lábáról
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.7.2023

Isteni kókuszos marlenka recept. Egyszerű, kókuszos édesség, ami mindenkit levesz a lábáról

Szerencsére nagyon szeretjük a kókuszos édességeket. Szinte mindennel lehet kombinálni, így a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan.

45 perc
Elkészítés
32 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
2 evőkanál
szódabikarbóna
1/2 csomag
sütőpor
400 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
3 evőkanál
kakaó
200 g
porcukor

Krém:

700 ml
tej
2 csomak
kókuszos pudingpor
200 g
vaj
200 g
porcukor
50 g
kókuszreszelék

Tetejére:

ízlés szerint
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a puha vajat és a sütőporral, kakaóval, szódabikarbónával elkevert és átszitált lisztet. Tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát 4 része osztjuk, ezeket tepsi méretűre nyújtjuk (30x35 cm). A tésztalapokat egyenként fogjuk megsütni, egy klasszikus tepsi hátlapján.
  3. A tepsi hátlapjára sütőpapírt teszünk, erre kerül a tésztalap, majd 180 fokos sütőben 7-8 percig sütjük. A tésztalapokat kihűtjük.
  4. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra verjük, majd eldolgozzuk a kihűlt pudinggal. A kókuszreszeléket is szépen beledolgozzuk. A kapott pudingos krémet 4 részre osztjuk.
  5. Mindegyik tésztalapot megkenjük a finom pudingos krémmel, egymásre helyezzük, majd a legfelső réteget ízlés szerint reszelt csokival díszíthetjük.
  6. A sütit pihentetni kell, érdemes pár órára, de akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tenni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása