Isteni lekváros és Nutellás házi bukta

Recept Isteni lekváros és Nutellás házi bukta
KÜLDÖTT KÉPEK

Anyukám elég sokszor készített nekünk töltött buktát, amit nemcsak mi, gyerekek, hanem apu is nagyon szeretett. Aztán amióta elköltöztem és saját családom lett, kimaradt a konyhámból. A család legnagyobb örömére mégis elővettem a receptet, és elkészítettem ezeket az isteni lekváros és Nutellás házi buktákat. Még melegen, porcukorral meghintve a legfinomabbak, a kedvencem pedig a szilvalekváros. Mivel a gyerekek imádják a Nutellát, nekik kedveske ezt a tölteléket is használtam. Legközelebb két tepsivel készítek, mert nagyon gyorsan elfogyott.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
csipet só
100 mllangyos tej
1 dbtojás
2 dbtojás sárgája
1 evőkanálnyireszelt citromhéj
50 gkristálycukor
100 mllangyos víz
20 gfriss élesztő

Továbbá szükségünk lesz:

vaj a bukták tetejére
porcukor szóráshoz
lekvár, Nutella, esetleg diós és mák a töltéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt és az összes többi hozzávalót a tésztához. Az egészet alaposan elkeverjük és sima állagú tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
  3. Ezután egy nyújtódeszkán a tésztát kinyújtjuk, majd tetszés szerinti négyzetekre vágjuk. Minden egyes négyzet közepére egy adag töltelék kerül, esetünkben lekvár és Nutella. A tölteléket becsomagoljuk a tésztával és kezünkkel kis golyót-cipót formázunk belőle.
  4. A buktákat egy vajjal kikent, magasabb oldalú tepsibe tesszük, és olvasztott vajjal megkenjük őket.
  5. A bukták a tepsiben szorosan egymás mellett sorakozzanak. A tepsit nedves kendővel letakarjuk és további 20 percig kelesztjük a buktákat. Ezután 190 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
  6. Az elkészült buktákat porcukorral megszórjuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás