Előkészítjük a hozzávalókat, a tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk.
A tésztát 24 cm átmérőjű sütőformába töltjük, 180 fokon 10 percig sütjük, kihűtjük.
A meggyet leszűrjük, a levét félretesszük. A gyümölcsöt edénybe tesszük. Vizet nem adunk hozzá, majd így 2-3 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk.
Átpasszírozzuk, ezzel a héjától is megszabadulunk. Ezzel a módszerrel kb. 200 ml sűrű meggyes öntetet kell kapnunk. Kihűtjük.
A zselatint 100 ml vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Nem forraljuk fel!
A habtejszínt a cukorral együtt habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt meggyet.
Két kanál tejszínes-meggyes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egész belekerül a meggyes-tejszínes krémbe.
A piskótát megkenjük a meggylekvárral, erre kenjük rá a meggyes-tejszínes krémet. Elegyengetjük. Hűtőbe tesszük.
A másik adag zselatint is előkészítjük, mint az előző adagot.
A habtejszínt a cukorral habbá verjük, két kanál tejszínhabot elkeverjük a zselatinnal, majd a két masszát eggyé keverjük.
Rákanalazzuk a meggyes rétegre, elegyengetjük, visszatesszük a hűtőbe. Az előkészített zselatint elkeverjük a meggylével, cukorral. 1 percig főzzük, elkezdjük kihűteni.
A tortát meggyel díszítjük. Ráöntjük a zselatinos meggylevet, kihűtjük.