TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Meggy Isteni meggyes torta (Fotókkal)
Isteni meggyes torta (Fotókkal)
Recept Isteni meggyes torta (Fotókkal)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, édes, gyümölcsös, frissítő. Kiváló édesség!

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Isteni meggyes torta (Fotókkal)

Finom, édes, gyümölcsös, frissítő. Kiváló édesség!

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
80 g
kristálycukor
80 g
rétesliszt
1 csomag
vaníliacukor
1/2 csomag
sütőpor

Meggyes réteg:

200 g
habtejszín
350 g
meggybefőtt
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1,5 csomag
zselatin
100 ml
víz

Tejszínes réteg:

400 g
habtejszín
60 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1,5 csomag
zselatin
100 ml
víz

Tetejére:

3 csomag
piros zselatin
350 g
meggybefőtt leve
100 g
kristálycukoru

Szükségünk lesz még:

meggylekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Előkészítjük a hozzávalókat, a tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát 24 cm átmérőjű sütőformába töltjük, 180 fokon 10 percig sütjük, kihűtjük.
  3. A meggyet leszűrjük, a levét félretesszük. A gyümölcsöt edénybe tesszük. Vizet nem adunk hozzá, majd így 2-3 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk.
  4. Átpasszírozzuk, ezzel a héjától is megszabadulunk. Ezzel a módszerrel kb. 200 ml sűrű meggyes öntetet kell kapnunk. Kihűtjük.
  5. A zselatint 100 ml vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Nem forraljuk fel!
  6. A habtejszínt a cukorral együtt habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt meggyet.
  7. Két kanál tejszínes-meggyes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egész belekerül a meggyes-tejszínes krémbe.
  8. A piskótát megkenjük a meggylekvárral, erre kenjük rá a meggyes-tejszínes krémet. Elegyengetjük. Hűtőbe tesszük.
  9. A másik adag zselatint is előkészítjük, mint az előző adagot.
  10. A habtejszínt a cukorral habbá verjük, két kanál tejszínhabot elkeverjük a zselatinnal, majd a két masszát eggyé keverjük.
  11. Rákanalazzuk a meggyes rétegre, elegyengetjük, visszatesszük a hűtőbe. Az előkészített zselatint elkeverjük a meggylével, cukorral. 1 percig főzzük, elkezdjük kihűteni.
  12. A tortát meggyel díszítjük. Ráöntjük a zselatinos meggylevet, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása