Isteni meggyes torta (Fotókkal)

Recept Isteni meggyes torta (Fotókkal)

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Meggy, Gyümölcs szerint, Édes torták, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom, édes, gyümölcsös, frissítő. Kiváló édesség!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Meggy, Gyümölcs szerint, Édes torták, Torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
80 gkristálycukor
80 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1/2 csomagsütőpor

Meggyes réteg:

200 ghabtejszín
350 gmeggybefőtt
120 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1,5 csomagzselatin
100 mlvíz

Tejszínes réteg:

400 ghabtejszín
60 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1,5 csomagzselatin
100 mlvíz

Tetejére:

3 csomagpiros zselatin
350 gmeggybefőtt leve
100 gkristálycukoru

Szükségünk lesz még:

meggylekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a hozzávalókat, a tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát 24 cm átmérőjű sütőformába töltjük, 180 fokon 10 percig sütjük, kihűtjük.
  3. A meggyet leszűrjük, a levét félretesszük. A gyümölcsöt edénybe tesszük. Vizet nem adunk hozzá, majd így 2-3 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk.
  4. Átpasszírozzuk, ezzel a héjától is megszabadulunk. Ezzel a módszerrel kb. 200 ml sűrű meggyes öntetet kell kapnunk. Kihűtjük.
  5. A zselatint 100 ml vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Nem forraljuk fel!
  6. A habtejszínt a cukorral együtt habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt meggyet.
  7. Két kanál tejszínes-meggyes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz, elkeverjük, majd az egész belekerül a meggyes-tejszínes krémbe.
  8. A piskótát megkenjük a meggylekvárral, erre kenjük rá a meggyes-tejszínes krémet. Elegyengetjük. Hűtőbe tesszük.
  9. A másik adag zselatint is előkészítjük, mint az előző adagot.
  10. A habtejszínt a cukorral habbá verjük, két kanál tejszínhabot elkeverjük a zselatinnal, majd a két masszát eggyé keverjük.
  11. Rákanalazzuk a meggyes rétegre, elegyengetjük, visszatesszük a hűtőbe. Az előkészített zselatint elkeverjük a meggylével, cukorral. 1 percig főzzük, elkezdjük kihűteni.
  12. A tortát meggyel díszítjük. Ráöntjük a zselatinos meggylevet, kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás