TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Isteni pirított rizsnudli kínai módra az otthoni konyha kényelméből
Isteni pirított rizsnudli kínai módra az otthoni konyha kényelméből
Recept Isteni pirított rizsnudli kínai módra az otthoni konyha kényelméből
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.4.2023

Isteni pirított rizsnudli kínai módra az otthoni konyha kényelméből

A pirított nudli nagyon hálás alapanyag. Hússal és zöldséggel is egyaránt tálalható, ráadásul nagyon gyorsan elkészül. A nudlit nagyobb boltokban elég gyakran lehet kapni, így nem marad más, mint a feltétel és mártás kiválasztani. Most erre mutatunk be egy jó kis ötletet.

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
csirkehús (mell vagy comb)
240 g
rizsnudli (száraz)
2 db
kisebb sárgarépa
1 db
vöröshagyma
kb. 20 db
zöldbab
2 db
piros chilli paprika
újhagyma
5 evőkanál
olaj

Mártás:

4 evőkanál
világos szójaszósz
4 evőkanál
osztrigaszósz
2 evőkanál
sötét szójaszósz
2 kávéskanál
szezámmagolaj
½ kávéskanál
őrölt fehérbors

Húspác:

2 evőkanál
világos szójaszósz
2 kávéskanál
szezámmagolaj
½ kávéskanál
őrölt fehérbors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A rizstésztát 4-5 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
  2. A mártás hozzávalóit elkeverjük.
  3. A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk (kocka vagy vékony szelet). Hozzáadjuk a pác alapanyagait, elkeverjük, pár percig pihentetjük.
  4. Amíg a hús pihen, előkészítjük a zöldségeket. A hagymát, újhagymát, chilli paprikát vékonyra karikázzuk (a vöröshagymát félhold alakúra vágjuk). A répát vékony csíkokra, a babokat hosszában félbe vágjuk.
  5. A serpenyőt forróra hevítjük, hozzáadjuk az olajat. Amikor az olaj már forró, megpirítjuk rajta a húst. Amikor már kifehéredett és a húsnak kérge keletkezett, hozzáadjuk a répát, sárgarépát és vöröshagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a nudlit, rálocsoljuk a mártást, alaposan elkeverjük, pár percig kevergetjük.
  7. Amikor már a hús is átfőtt, levesszük a lángról, az újhagymát a tetejére szórjuk, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása