Isteni tepsis fánk

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, Édes főételek, Bukta
KÜLDÖTT KÉPEK
Felesleges olaj, zsiradék nélkül készül ez a finomság. Lekvárral, csokival, pudinggal is tölthető. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, Édes főételek, Bukta
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
600 gbúzafinomliszt
150 gkristálycukor
5 dbtojás
120 mltej
150 golvasztott vaj
1 kockaélesztő
1 dbcitrom reszelt héja
1 dbnarancs reszelt héja
csipetsó
1 csomagvaníliacukor
Lekvár, csoki, puding töltéshez
Porcukor szóráshoz
- Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kanál cukrot, elkeverjük. Megvárjuk, amíg felfut.
- A vajat felolvasztjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük. Fontos, hogy minden hozzávaló hőmérséklete nagyjából azonos legyen. Ha valami a hűtőben van, akkor érdemes jó előre kivenni.
- Az átszitált lisztet, cukrot, vaníliacukrot, narancs és citrom reszelt héját, olvasztott vajat eldolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk egyenként a tojást, minden tojás után alaposan átgyúrjuk. Ezután kerül bele a csipet só és a felfuttatott élesztő. A kapott tésztát meleg helyen, lefedve kb. egy órát kelesztjük. Akkor jó, ha legalább kétszeresére kelt a tészta.
- A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Lisztes felületen 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a korongokat. Ezeket a korongokat tesszük a tepsire, még 15 percig pihentetjük, majd 15-20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy kellő hely legyen a korongok közt, mert gyorsan megpuffadnak.
- Miután megsültek, kedvenc töltelékünkkel megtöltjük, porcukorral megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající koblihy (buchtičky) z trouby.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere Berliner (Buchteln) aus dem Ofen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS