TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Isteni tepsis fánk
Isteni tepsis fánk
Recept Isteni tepsis fánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Felesleges olaj, zsiradék nélkül készül ez a finomság. Lekvárral, csokival, pudinggal is tölthető. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Isteni tepsis fánk

Felesleges olaj, zsiradék nélkül készül ez a finomság. Lekvárral, csokival, pudinggal is tölthető. Szerző: Jaja

80 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
150 g
kristálycukor
5 db
tojás
120 ml
tej
150 g
olvasztott vaj
1 kocka
élesztő
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja
csipet
1 csomag
vaníliacukor
Lekvár, csoki, puding töltéshez
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
80 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kanál cukrot, elkeverjük. Megvárjuk, amíg felfut.
  2. A vajat felolvasztjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük. Fontos, hogy minden hozzávaló hőmérséklete nagyjából azonos legyen. Ha valami a hűtőben van, akkor érdemes jó előre kivenni.
  3. Az átszitált lisztet, cukrot, vaníliacukrot, narancs és citrom reszelt héját, olvasztott vajat eldolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk egyenként a tojást, minden tojás után alaposan átgyúrjuk. Ezután kerül bele a csipet só és a felfuttatott élesztő. A kapott tésztát meleg helyen, lefedve kb. egy órát kelesztjük. Akkor jó, ha legalább kétszeresére kelt a tészta.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  5. Lisztes felületen 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a korongokat. Ezeket a korongokat tesszük a tepsire, még 15 percig pihentetjük, majd 15-20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy kellő hely legyen a korongok közt, mert gyorsan megpuffadnak.
  6. Miután megsültek, kedvenc töltelékünkkel megtöltjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása