Isteni tepsis fánk

Recept Isteni tepsis fánk

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, Édes főételek, Bukta

KÜLDÖTT KÉPEK

Felesleges olaj, zsiradék nélkül készül ez a finomság. Lekvárral, csokival, pudinggal is tölthető. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, Édes főételek, Bukta

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

600 gbúzafinomliszt
150 gkristálycukor
5 dbtojás
120 mltej
150 golvasztott vaj
1 kockaélesztő
1 dbcitrom reszelt héja
1 dbnarancs reszelt héja
csipet
1 csomagvaníliacukor
Lekvár, csoki, puding töltéshez
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kanál cukrot, elkeverjük. Megvárjuk, amíg felfut.
  2. A vajat felolvasztjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük. Fontos, hogy minden hozzávaló hőmérséklete nagyjából azonos legyen. Ha valami a hűtőben van, akkor érdemes jó előre kivenni.
  3. Az átszitált lisztet, cukrot, vaníliacukrot, narancs és citrom reszelt héját, olvasztott vajat eldolgozzuk. Fokozatosan hozzáadjuk egyenként a tojást, minden tojás után alaposan átgyúrjuk. Ezután kerül bele a csipet só és a felfuttatott élesztő. A kapott tésztát meleg helyen, lefedve kb. egy órát kelesztjük. Akkor jó, ha legalább kétszeresére kelt a tészta.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  5. Lisztes felületen 3-4 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a korongokat. Ezeket a korongokat tesszük a tepsire, még 15 percig pihentetjük, majd 15-20 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy kellő hely legyen a korongok közt, mert gyorsan megpuffadnak.
  6. Miután megsültek, kedvenc töltelékünkkel megtöltjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás