TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Isteni vajas-mákos kifli
Isteni vajas-mákos kifli
Recept Isteni vajas-mákos kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   27.4.2017

Isteni vajas-mákos kifli

Az isteni vajas-mákos kifli a gyerekkoromat juttatja eszembe, mert anyukám sokszor adta nekünk reggelire. Vajjal és lekvárral megkenve, egy bögre forró kakaóval maga volt a csoda, és mindig hálásak voltunk érte. Azóta felnőttem, és bár a boltokban is kapható mákos kifli, valamiért mégis jobban szeretem az otthon készítettet. Szerencsére a gyerekek is nagyon szeretik, és mindig öröm nézni, ahogy majszolják a mákos kifliket.

Alapanyagok

Kovászhoz:

100 ml
víz
17-20 g
friss élesztő
½ kv. kanál
árpa maláta szirup
130 g
búzafinomliszt

Kell még:

100 g
víz
100 g
cukor
csipet só
½ db
felvert tojás (a másik felét a kiflik kenéséhez használjuk fel)
350-360 g
búzafinomliszt
100 g
vaj
mák szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kovászhoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük és meleg helyen egy órát pihentetjük – ezalatt felfut. Ezután egy tálba beleöntjük a többi hozzávalót, majd beleöntjük a felfutott kovászt. Tésztát gyúrunk, majd másfél órát kelesztjük. Kelesztés közeben kétszer átgyúrjuk.
  2. A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyikből cipót formázunk, pár percig pihentetjük, majd a cipókat kör alakúra nyújtjuk. Az egyes tésztalapokat 6 cikkre vágjuk, végül mindegyiket felcsavarjuk – megkapjuk a kifliket (a csavarást a vastagabb résztől kezdjük).
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük úgy, hogy a kis csücsökkel lefelé legyen a sütőpapíron. A kifliket kifli alakúra hajlítjuk és még pár percig kelesztjük.
  4. A fél adag felvert tojáshoz 1-2 evőkanál vizet adunk, elkeverjük, majd megkenjük vele a kifliket, végül mákkal megszórjuk.
  5. A kifliket 200 fokon 18-20 percig sütjük.
  6. Az inspiráció innét merítettem:  Iva Trhoňová Pekárnománie

Oldalam Hankával: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása