TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Ízes céklaköret
Ízes céklaköret
Recept Ízes céklaköret
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A céklát próbálom a lehető legsokoldalúbban felhasználni a konyhában. Alapból savanyúságként van az éléskamrában pár üveggel, de emellett, salátákhoz, levesekhez is sokat használom, de köretnek is zseniális. Legyen főtt, sült, nyers vagy savanyított, a jó kis céklás íz és gyönyörű vörös színvilág az, amit így megfogott. Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   21.6.2020

Ízes céklaköret

A céklát próbálom a lehető legsokoldalúbban felhasználni a konyhában. Alapból savanyúságként van az éléskamrában pár üveggel, de emellett, salátákhoz, levesekhez is sokat használom, de köretnek is zseniális. Legyen főtt, sült, nyers vagy savanyított, a jó kis céklás íz és gyönyörű vörös színvilág az, amit így megfogott. Szerző: Rebeka

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb. 700 g
cékla
2 kv. kanál
keményítő
50 ml
víz
1 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
zsiradék (sertészsír vagy olaj)
só, kristálycukor, ecet ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A céklát előző nap puhára főzzük.
  2. Másnap a kihűlt cékla héját eltávolítjuk, majd a piros céklahúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, a zsiradékon megpirítjuk. Miután a hagyma elkészült, hozzáadjuk a céklát.
  4. Sózzuk, cukrozzuk, pár csepp ecetet adunk hozzá. Elkeverjük, megkóstoljuk, szükség szerint tovább ízesítjük.
  5. Amikor az ízét már belőttük, hozzáadjuk a vízben csomómentesre kevert keményítőt, majd egyet még forralunk rajta.
  6. Forró, köretként tálaljuk. Tökéletes húsokhoz!

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása