Ízes céklaköret

A céklát próbálom a lehető legsokoldalúbban felhasználni a konyhában. Alapból savanyúságként van az éléskamrában pár üveggel, de emellett, salátákhoz, levesekhez is sokat használom, de köretnek is zseniális. Legyen főtt, sült, nyers vagy savanyított, a jó kis céklás íz és gyönyörű vörös színvilág az, amit így megfogott. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 21.6.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ízes céklaköret

Hozzávalók

kb. 700 gcékla
2 kv. kanálkeményítő
50 ml víz
1 dbvöröshagyma
1 ev. kanálzsiradék (sertészsír vagy olaj)
só, kristálycukor, ecet ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A céklát előző nap puhára főzzük.
  2. Másnap a kihűlt cékla héját eltávolítjuk, majd a piros céklahúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, a zsiradékon megpirítjuk. Miután a hagyma elkészült, hozzáadjuk a céklát.
  4. Sózzuk, cukrozzuk, pár csepp ecetet adunk hozzá. Elkeverjük, megkóstoljuk, szükség szerint tovább ízesítjük.
  5. Amikor az ízét már belőttük, hozzáadjuk a vízben csomómentesre kevert keményítőt, majd egyet még forralunk rajta.
  6. Forró, köretként tálaljuk. Tökéletes húsokhoz!

Blogom: Vaření s Tomem