Ízes csirketócsni burgonyapürével

Az ízes csirketócsni kinézetre olyan, mint egy átlagos rántott szelet, de a látszat csal. A csirkehúst (mellet vagy combot) felkockázzuk vagy felcsíkozzuk, majd elkeverjük a hozzávalókkal. Olyan, mintha a csirkehusi finom tésztában lenne, majd ezt a masszát sütjük meg serpenyőben, forró zsiradékban. A tócsnik mérete lehet kisebb és nagyobb is, köretnek pedig burgonyapürét készítek.

Hozzáadta:, 24.10.2017
Kategória: Főételek
Ízes csirketócsni burgonyapürével

Hozzávalók

kb. 500 gcsirkemell vagy csirkecomb
3 dbtojás (L-es)
2 dbhagyma
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálburgonyakeményítő
2 ev. kanálketchup
1 ev. kanálszójaszósz
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálzsemlemorzsa
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
só, bors, ételízesítő

Elkészítés menete

  1. A húst kis kockára vagy vékony csíkokra vágjuk.
  2. Elkeverjük az összes hozzávalóval és jól elkeverjük.
  3. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük
  4. Serpenyőben olajat hevítünk, majd egy kanállal kis kupacokat pakolunk a serpenyőbe és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. Burgonyapürével tálaljuk.