TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Ízes krémes nagy tepsiben
Ízes krémes nagy tepsiben
Recept Ízes krémes nagy tepsiben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Emlékszem, nálunk a cukrászdában mindig ezt kértem. A cukrász szerint felvidéki krémes néven is ismert, de mi csak ízes krémesnek hívtuk. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   29.12.2021

Ízes krémes nagy tepsiben

Emlékszem, nálunk a cukrászdában mindig ezt kértem. A cukrász szerint felvidéki krémes néven is ismert, de mi csak ízes krémesnek hívtuk. Szerző: Mineralka

Alapanyagok

Tészta:

2 csomag
leveles tészta

Diós tészta:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
100 g
darált dió
4 ev. kanál
rétesliszt

Krém:

700 ml
tej
7 ev. kanál
búzafinomliszt
250 g
vaj
200 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
Ízlés szerint
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, mindkettőt megsütjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a darált diót és sütőporral elkevert lisztet. Tésztává dolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsire tesszük, 180 fokon megsütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. 700 ml tejet felteszünk főni, hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után csomómentesre keverjük. Kicsit kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kissé kihűlt tejes krémbe.
  4. Az egyik lap leveles tésztát megkenjük a krém felével, rátesszük a diós tésztát, rákenjük a maradék krémet, majd lefedjük a másik lap megsült leveles tésztával. Hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása