Ízes krémes nagy tepsiben

Recept Ízes krémes nagy tepsiben

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Emlékszem, nálunk a cukrászdában mindig ezt kértem. A cukrász szerint felvidéki krémes néven is ismert, de mi csak ízes krémesnek hívtuk. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 csomagleveles tészta

Diós tészta:

5 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagsütőpor
100 gdarált dió
4 ev. kanálrétesliszt

Krém:

700 mltej
7 ev. kanálbúzafinomliszt
250 gvaj
200 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
Ízlés szerintrum

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, mindkettőt megsütjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a darált diót és sütőporral elkevert lisztet. Tésztává dolgozzuk, sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsire tesszük, 180 fokon megsütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. 700 ml tejet felteszünk főni, hozzáadjuk a lisztet, minden kanál után csomómentesre keverjük. Kicsit kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kissé kihűlt tejes krémbe.
  4. Az egyik lap leveles tésztát megkenjük a krém felével, rátesszük a diós tésztát, rákenjük a maradék krémet, majd lefedjük a másik lap megsült leveles tésztával. Hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás