Ízletes burgonyakolbász. A húsos helyettesítésére.

Recept Ízletes burgonyakolbász. A húsos helyettesítésére.

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022

Kategória: Előételek, falatkák, Vacsora, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Hús nélkül is lehet kolbászt készíteni, a recept erre egy remek lehetőség. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022

Kategória: Előételek, falatkák, Vacsora, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gnyers burgonya
120 gsertészsír
2 dbvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
1 evőkanálbúzadara
ízlés szerintsó és bors
1 méterkolbászbél

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát és hagymát megpucoljuk, kis kockára vágjuk. A hagymát zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. A burgonyát ledaráljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát a zsírral együtt. Sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a darát is rászórjuk. Alaposan elkeverjük.
  3. A tölteléket beletöltjük a bélbe.
  4. A kolbászt sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  5. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Sütés előtt még villával kibökdössük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás