TopReceptek.hu Főétkezések Vacsora Ízletes burgonyakolbász. A húsos helyettesítésére.
Ízletes burgonyakolbász. A húsos helyettesítésére.
Recept Ízletes burgonyakolbász. A húsos helyettesítésére.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.5.2022

Ízletes burgonyakolbász. A húsos helyettesítésére.

Hús nélkül is lehet kolbászt készíteni, a recept erre egy remek lehetőség. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
nyers burgonya
120 g
sertészsír
2 db
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
búzadara
ízlés szerint
só és bors
1 méter
kolbászbél
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát és hagymát megpucoljuk, kis kockára vágjuk. A hagymát zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. A burgonyát ledaráljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát a zsírral együtt. Sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a darát is rászórjuk. Alaposan elkeverjük.
  3. A tölteléket beletöltjük a bélbe.
  4. A kolbászt sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  5. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Sütés előtt még villával kibökdössük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása