Ízletes húsos babsaláta

Hozzáadta: TopPetra, 10.1.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek
Ha maradt ki egy kis hús a vasárnapi marhahúslevesből, akkor itt egy remek és ízletes recept az újrahasznosításra. Az ízletes húsos babsaláta nemcsak salátának, hanem főételnek és köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Én szeretem az erős ételeket, ezért is teszek bele chilli paprikát, de természetesen ez ízlés dolga és bátran elhagyható. A hús mellett a fő komponens a vörösbab és a lilahagyma, a zöldsaláta pedig egy kis frissességet és színt visz az ételbe. A salátát a ropogós dió koronázza meg, valamint az elengedhetetlen borecetes öntet.
Hozzáadta: TopPetra, 10.1.2017
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
Öntet:
- A főtt marhahúst apróra vágjuk.
- A hagymát vékonyra szeleteljük, a paprikát felkarikázzuk. A chilli magját eltávolítjuk, majd apróra vágjuk.
- A paprikát, chillit és hagymát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Elkeverjük, hozzáadjuk a húst, a leszűrt babot, a kisebb darabokra tépett salátát, végül a diót.
- A salátát sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 4-5 evőkanál olívaolajban elkevert 1 evőkanál borecetet.
Forrás: Vk