Ízletes húsos babsaláta

Recept Ízletes húsos babsaláta
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha maradt ki egy kis hús a vasárnapi marhahúslevesből, akkor itt egy remek és ízletes recept az újrahasznosításra. Az ízletes húsos babsaláta nemcsak salátának, hanem főételnek és köretnek is tökéletesen megállja a helyét. Én szeretem az erős ételeket, ezért is teszek bele chilli paprikát, de természetesen ez ízlés dolga és bátran elhagyható. A hús mellett a fő komponens a vörösbab és a lilahagyma, a zöldsaláta pedig egy kis frissességet és színt visz az ételbe. A salátát a ropogós dió koronázza meg, valamint az elengedhetetlen borecetes öntet.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbvörösbab konzerv
200 gfőtt marhahús
1 dblilahagyma
1 dbpiros paprika
1/2 dbchilli paprika
3 gerezdfokhagyma
50 gdió
koriander
zöldsaláta
só, bors

Öntet:

olívaolaj
borecet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A főtt marhahúst apróra vágjuk.
  2. A hagymát vékonyra szeleteljük, a paprikát felkarikázzuk. A chilli magját eltávolítjuk, majd apróra vágjuk.
  3. A paprikát, chillit és hagymát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Elkeverjük, hozzáadjuk a húst, a leszűrt babot, a kisebb darabokra tépett salátát, végül a diót.
  4. A salátát sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 4-5 evőkanál olívaolajban elkevert 1 evőkanál borecetet.

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás