TopReceptek.hu Desszertek, sütemények James Bond szelet – kipróbált, finom sütemény
James Bond szelet – kipróbált, finom sütemény
Recept James Bond szelet – kipróbált, finom sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a receptet szomszédomtól kaptam. Először nála találkoztam vele. Valamiért James Bond szeletnek hívja, magam sem értem, miért, de azóta én is ezt a nevet használom. Persze a név másodlagos, az elsődleges szempont a csodás íze.

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2024

James Bond szelet – kipróbált, finom sütemény

Ezt a receptet szomszédomtól kaptam. Először nála találkoztam vele. Valamiért James Bond szeletnek hívja, magam sem értem, miért, de azóta én is ezt a nevet használom. Persze a név másodlagos, az elsődleges szempont a csodás íze.

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
250 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
100 ml
olaj
100 ml
tej
250 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 evőkanál
kakaó

Krém:

500 g
barackkompót
800 ml
habtejszín
4 csomag
krémpor (vaníliás, főzés nélkül)

Tetejére:

szükség szerint
reszelt csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk az olajat és a tejet. Végül hozzáadjuk a liszt, sütőpor és kakaó keverékét.
  2. A 30x40 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, ebbe tesszük be a tésztát.
  3. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük.
  4. A megsült tésztát kihűtjük.
  5. A lecsepegtetett barackot leturmixoljuk, hozzáadjuk a krémport.
  6. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a krémporral eldolgozott barackot. Lágy krémmé keverjük. Ezt a krémet kenjük rá a tésztára.
  7. A tésztát a kenés előtt meglocsoljuk a barack felfogott levével.
  8. Pár barackot félretehetünk, kockára vágjuk, így adjuk hozzá a krémhez.
  9. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása