Jeges kocka csokikrémmel
Fehér csokival készült, a tetején tejszínhabbal. Finom krémes, ami hidegen a legfinomabb. A krém nem pudinggal, hanem keményítővel készült, vajjal és csokival kikeverve. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta
10 dbtojásfehérje
10 ev. kanálkristálycukor
10 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
200 mltej
Töltelék:
10 dbtojássárga
10 ev. kanálporcukor
8 ev. kanálkukoricakeményítő
700 mltej
250 gvaj
200 gfehér csokoládé
Tetejére:
450 mlhabtejszín
Csoki díszítéshez
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, forró tésztára rálocsolunk 200 ml hideg tejet.
- A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a keményítőt és kb. 200 ml tejet. 500 ml tejet elkezdünk melegíteni, felforraljuk, majd belekeverjük a tojássárgás tejet. Addig kevergetjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
- A sűrű krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, elkeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládéval, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
- A sütitészta tetejére felvisszük a csokis krémet. A tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 3 órára. Felszeleteljük, tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ledové kostky s čokoládovým krémem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS