Jeges kocka csokikrémmel

Recept Jeges kocka csokikrémmel

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Fehér csokival készült, a tetején tejszínhabbal. Finom krémes, ami hidegen a legfinomabb. A krém nem pudinggal, hanem keményítővel készült, vajjal és csokival kikeverve. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

10 dbtojásfehérje
10 ev. kanálkristálycukor
10 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
200 mltej

Töltelék:

10 dbtojássárga
10 ev. kanálporcukor
8 ev. kanálkukoricakeményítő
700 mltej
250 gvaj
200 gfehér csokoládé

Tetejére:

450 mlhabtejszín
Csoki díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, forró tésztára rálocsolunk 200 ml hideg tejet.
  3. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a keményítőt és kb. 200 ml tejet. 500 ml tejet elkezdünk melegíteni, felforraljuk, majd belekeverjük a tojássárgás tejet. Addig kevergetjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  4. A sűrű krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, elkeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládéval, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
  5. A sütitészta tetejére felvisszük a csokis krémet. A tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 3 órára. Felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás