TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Jeges kocka csokikrémmel
Jeges kocka csokikrémmel
Recept Jeges kocka csokikrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.11.2021

Jeges kocka csokikrémmel

Fehér csokival készült, a tetején tejszínhabbal. Finom krémes, ami hidegen a legfinomabb. A krém nem pudinggal, hanem keményítővel készült, vajjal és csokival kikeverve. Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

10 db
tojásfehérje
10 ev. kanál
kristálycukor
10 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
200 ml
tej

Töltelék:

10 db
tojássárga
10 ev. kanál
porcukor
8 ev. kanál
kukoricakeményítő
700 ml
tej
250 g
vaj
200 g
fehér csokoládé

Tetejére:

450 ml
habtejszín
Csoki díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, elegyengetjük, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. A megsült, forró tésztára rálocsolunk 200 ml hideg tejet.
  3. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a keményítőt és kb. 200 ml tejet. 500 ml tejet elkezdünk melegíteni, felforraljuk, majd belekeverjük a tojássárgás tejet. Addig kevergetjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
  4. A sűrű krémet kihűtjük. A vajat habosra verjük, elkeverjük a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládéval, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
  5. A sütitészta tetejére felvisszük a csokis krémet. A tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 3 órára. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása