Joghurtos-banános tarkedli

A család imádja a tarkedlit! Amióta pedig sikerült egy jó kis tarkedli sütésre alkalmas serpenyőt beszeretnem, azóta pedig gyerekjáték. Ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, mert egy sima serpenyő is megteszi. Csak arra kell ügyelni, hogy jó forró legyen, amikor rátesszük a tésztát. Az elkészített, sűrűbb palacsintatészta joghurtos, a tetejére pedig friss, szeletelt banán is kerül. Tökéletes kombináció!

Hozzáadta:, 21.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Édes főételek, Palacsinták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Joghurtos-banános tarkedli

Hozzávalók

2 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
180 gnatúr joghurt
110 gfinomliszt
csipet só
1 kv. kanálsütőpor
1 dbbanán
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, ezzel is elkeverjük, végül beledolgozzuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tészta kicsit sűrűbb, mint a klasszikus palacsintatészta.
  2. Előkészítjük a tarkedlisütőt. Olajjal kikenjük, merőkanállal belemerjük a tésztát, a tetejére szeletet banánt teszünk, majd lángra tesszük és aranyszínűre sütjük.
  3. A tarkedliket a sütőformában megfordítjuk, majd a banános felét is aranyszínűre sütjük.
  4. A megsült tarkedliket tányérra szedjük, a banános felét porcukorral megszórjuk.

Forrás: Coolinarika