Joghurtos-banános tarkedli

Recept Joghurtos-banános tarkedli
KÜLDÖTT KÉPEK

A család imádja a tarkedlit! Amióta pedig sikerült egy jó kis tarkedli sütésre alkalmas serpenyőt beszeretnem, azóta pedig gyerekjáték. Ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, mert egy sima serpenyő is megteszi. Csak arra kell ügyelni, hogy jó forró legyen, amikor rátesszük a tésztát. Az elkészített, sűrűbb palacsintatészta joghurtos, a tetejére pedig friss, szeletelt banán is kerül. Tökéletes kombináció!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 dbtojás
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
180 gnatúr joghurt
110 gfinomliszt
csipet só
1 kv. kanálsütőpor
1 dbbanán
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, ezzel is elkeverjük, végül beledolgozzuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tészta kicsit sűrűbb, mint a klasszikus palacsintatészta.
  2. Előkészítjük a tarkedlisütőt. Olajjal kikenjük, merőkanállal belemerjük a tésztát, a tetejére szeletet banánt teszünk, majd lángra tesszük és aranyszínűre sütjük.
  3. A tarkedliket a sütőformában megfordítjuk, majd a banános felét is aranyszínűre sütjük.
  4. A megsült tarkedliket tányérra szedjük, a banános felét porcukorral megszórjuk.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás