Joghurtos burgonya

A joghurtos burgonya fantasztikus török köret, amit a joghurton kívül a finomabbnál finomabb fűszerek keveréke tesz ellenállhatatlanná. Egyszerű, mégis rendkívül finom, ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Ha valaki szereti a pikáns ízeket, akkor csípős paprikára is lecserélheti az őrölt édes pirospaprikát. Fontos, hogy a sütő jó meleg legyen, mikor a joghurtos burgonya bekerül a sütőbe. Én ropogósan szeretem, és néha önmagában fogyasztom. Annyira finom, hogy még hús se kell hozzá.

Hozzáadta:, 27.2.2017
Kategória: Köretek
Recept Joghurtos burgonya

Hozzávalók

4-5 dbburgonya
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálsűrű natúr joghurt
1 kv. kanál
1/4 lkv. kanálőrölt édes pirospaprika
1/2 kv. kanálmenta
1/2 kv. kanálkakukkfű

Elkészítés menete

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és megszárítjuk. Félbevágjuk, majd felszeleteljük.
  3. Elkészítjük a pácot: a burgonyán kívül mindent egy tálba teszünk, alaposan elkeverünk. A páccal meglocsoljuk a burgonyát, kezünkkel alaposan elkeverjük és rátesszük a tepsire.
  4. A burgonyát aranyszínűre sütjük.