TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tepsis burgonya Joghurtos burgonya
Joghurtos burgonya
Recept Joghurtos burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   27.2.2017

Joghurtos burgonya

A joghurtos burgonya fantasztikus török köret, amit a joghurton kívül a finomabbnál finomabb fűszerek keveréke tesz ellenállhatatlanná. Egyszerű, mégis rendkívül finom, ráadásul nagyon gyorsan elkészül. Ha valaki szereti a pikáns ízeket, akkor csípős paprikára is lecserélheti az őrölt édes pirospaprikát. Fontos, hogy a sütő jó meleg legyen, mikor a joghurtos burgonya bekerül a sütőbe. Én ropogósan szeretem, és néha önmagában fogyasztom. Annyira finom, hogy még hús se kell hozzá.

Alapanyagok
4-5 db
burgonya
2 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
sűrű natúr joghurt
1 kv. kanál
1/4 lkv. kanál
őrölt édes pirospaprika
1/2 kv. kanál
menta
1/2 kv. kanál
kakukkfű
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és megszárítjuk. Félbevágjuk, majd felszeleteljük.
  3. Elkészítjük a pácot: a burgonyán kívül mindent egy tálba teszünk, alaposan elkeverünk. A páccal meglocsoljuk a burgonyát, kezünkkel alaposan elkeverjük és rátesszük a tepsire.
  4. A burgonyát aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása