Joghurtos cipó

Nagyon gyors, nagyon egyszerű, nagyon finom. Csupa olyan tulajdonság, amiért szeretjük a joghurtos cipót. Én alig bírom kivárni, amíg kihűl, szinte még forrón felfalnám. Kedvencem félbe vágva és jobbnál jobb feltétekkel megpakolva. Ez a mennyiség egy kiadós vacsorára is elég. A tésztát 10 perc alatt el lehet készíteni, és a sütés is csak 10 perc. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 17.7.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Joghurtos cipó

Hozzávalók

200 mlnatúr joghurt
200 gbúzafinomliszt
50 gkukoricaliszt
2 kv. kanál
1/2 kv. kanálszódabikarbóna

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat tálba tesszük, eldolgozzuk. A kapott tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
  2. A kis adagokból megformázzuk a cipókat és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kihűtjük, és ízlés szerint elfogyasztjuk.