TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Joghurtos-cseresznyés szelet
Joghurtos-cseresznyés szelet
Recept Joghurtos-cseresznyés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Még előző nap este elkészítettem, de kénytelen voltam titokban készíteni. Ellenkező esetben szinte biztos, hogy a család lecsapott volna rá. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Joghurtos-cseresznyés szelet

Még előző nap este elkészítettem, de kénytelen voltam titokban készíteni. Ellenkező esetben szinte biztos, hogy a család lecsapott volna rá. Szerző: Danka

Alapanyagok

Tészta:

350 g
búzafinomliszt
150 g
kristálycukor
1/2 csomag
sütőpor
csipet
180 g
puha vaj
2 evőkanál
tejföl
4 db
tojássárga
1 kávéskanál
vaníliakivonat

Töltelék:

400 g
natúr joghurt
Kb. 360 g
tejföl
6 evőkanál
búzafinomliszt
4 db
tojásfehérje
170 g
kristálycukor

Kell még:

Cseresznyekompót
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát készítünk, két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (32x22 cm), beletesszük a magas falú tepsibe úgy, hogy az oldalára is kerüljön a tészta. Villával kibökdössük. A másik tésztát fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük.
  2. A tésztára rákenjük a joghurtos tölteléket, rászórjuk a lecsepegtetett cseresznyét, majd a tetejére eszeljük a hideg tésztát.
  3. 170 fokos sütőben 45 percig sütjük.
  4. Kivesszük, kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
  5. A töltelékhez a joghurtot, tejfölt, lisztet, cukorral felvert tojáshabot elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása