Joghurtos csirkefalatok sajtos bundában

Recept Joghurtos csirkefalatok sajtos bundában

Hozzáadta: Viki78, 18.6.2017

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Az igazán puha és szaftos csirkehúshoz jó pác kell. A joghurtos csirkefalatok sajtos bundában esetében a pác natúr joghurt, citromlé, mustár fokhagyma és egyéb fűszerek keveréke, amitől a hús nemcsak ízes, hanem kellő mennyiségű pácolás után puha is lesz. A jó sok páccal bevont húst reszelt sajt és zsemlemorzsa keverékébe forgattam be, majd tepsiben megsütöttem. Tudom, hogy nem a legdiétásabb recept, de próbáltam a kirántást elkerülni és a felhasznált zsiradék mennyiségét elkerülni. A csirkefalatok puhák, kívül pedig ropogósak, kiváló főétel egy kis salátával és burgonyapürével tálalva.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 18.6.2017

Kategória: Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgcsirkemell vagy csirkecomb
200 greszelt sajt
200 gzsemlemorzsa
150 gvaj

Páchoz:

150 mlnatúr joghurt
1 ev. kanálmustár
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
fél citrom leve
csipet chilli fűszer
bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megmossuk és felcsíkozzuk. A csirkecombot előtte kifilézzük. Ha vékonyan szeretjük, akkor a csirkehúst kiklopfolhatjuk. Az előkészített csirkehúst beletesszük a pácba, amihez az összes hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverjük. Legalább két órát pácoljuk, de akár egy éjszakán át is a pácban hagyhatjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rátesszük a zsemlemorzsa és reszelt sajt keverékébe forgatott pácolt húsokat.
  3. Minden egyes hússzeletre egy darab vajat teszünk, majd a húsokat 180 fokon 45 percig sütjük. 20-22 perc elteltével a húsokat megforgatjuk. A kész csirkefalatokat burgonyával vagy salátával, esetleg más, kedvenc köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás