TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Fasírt receptek Joghurtos csirkefasírt sajttal
Joghurtos csirkefasírt sajttal
Recept Joghurtos csirkefasírt sajttal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   9.6.2017

Joghurtos csirkefasírt sajttal

Fasírtot általában darált disznó- vagy marhahúsból készítünk, mert. Ritkán darált csirkehúsból is, de ilyenkor mindig fenn áll annak a veszélye, hogy a fasírt száraz lesz. A joghurtos csirkefasírt sajttal egy remek példája annak, hogy a csirkefasírt is ízletesen elkészíthető. A csirkét nem daráltam, hanem a lehető legapróbbra daraboltam, hozzáadtam a szintén apróra kockázott sajtot, végül a joghurtot és fűszereztem. A fasírt a joghurttól jó szaftos, a sajt pedig isteni ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni!

Alapanyagok
2 db
csirkemell
100 g
natúr joghurt
100 g
keménysajt
1 db
hagyma
2-3 evőkanál
kukorica- vagy burgonyakeményítő
ízlés szerinti fűszerek
ízlés szerint só és bors
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megszárítjuk, majd apó darabkákra vágjuk. Ugyanekkora darabkákra vágjuk a sajtot is, hozzáadjuk a húshoz.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, a masszát megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Végezetül a natúr joghurtot is belekeverjük, valamint az ízlésünknek megfelelő fűszernövényeket (újhagymát, kaprot, oregánót,…)
  4. Az előkészített masszát keményítővel sűrítjük, és már süthetjük is. Forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Krumplisalátával vagy zöldsalátával tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása