Joghurtos csirkefasírt sajttal

Hozzáadta: Babu27, 9.6.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Darált hús, Fasírt receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Fasírtot általában darált disznó- vagy marhahúsból készítünk, mert. Ritkán darált csirkehúsból is, de ilyenkor mindig fenn áll annak a veszélye, hogy a fasírt száraz lesz. A joghurtos csirkefasírt sajttal egy remek példája annak, hogy a csirkefasírt is ízletesen elkészíthető. A csirkét nem daráltam, hanem a lehető legapróbbra daraboltam, hozzáadtam a szintén apróra kockázott sajtot, végül a joghurtot és fűszereztem. A fasírt a joghurttól jó szaftos, a sajt pedig isteni ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni!
Hozzáadta: Babu27, 9.6.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Darált hús, Fasírt receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
- A csirkemellet megtisztítjuk, megszárítjuk, majd apó darabkákra vágjuk. Ugyanekkora darabkákra vágjuk a sajtot is, hozzáadjuk a húshoz.
- Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, a masszát megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
- Végezetül a natúr joghurtot is belekeverjük, valamint az ízlésünknek megfelelő fűszernövényeket (újhagymát, kaprot, oregánót,…)
- Az előkészített masszát keményítővel sűrítjük, és már süthetjük is. Forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Krumplisalátával vagy zöldsalátával tálaljuk. Jó étvágyat!