Joghurtos csirkefasírt sajttal

Fasírtot általában darált disznó- vagy marhahúsból készítünk, mert. Ritkán darált csirkehúsból is, de ilyenkor mindig fenn áll annak a veszélye, hogy a fasírt száraz lesz. A joghurtos csirkefasírt sajttal egy remek példája annak, hogy a csirkefasírt is ízletesen elkészíthető. A csirkét nem daráltam, hanem a lehető legapróbbra daraboltam, hozzáadtam a szintén apróra kockázott sajtot, végül a joghurtot és fűszereztem. A fasírt a joghurttól jó szaftos, a sajt pedig isteni ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni!

Hozzáadta:, 9.6.2017
Kategória: Főételek
Recept Joghurtos csirkefasírt sajttal

Hozzávalók

2 dbcsirkemell
100 gnatúr joghurt
100 gkeménysajt
1 dbhagyma
2-3 evőkanálkukorica- vagy burgonyakeményítő
ízlés szerinti fűszerek
ízlés szerint só és bors
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megszárítjuk, majd apó darabkákra vágjuk. Ugyanekkora darabkákra vágjuk a sajtot is, hozzáadjuk a húshoz.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, a masszát megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Végezetül a natúr joghurtot is belekeverjük, valamint az ízlésünknek megfelelő fűszernövényeket (újhagymát, kaprot, oregánót,…)Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. Az előkészített masszát keményítővel sűrítjük, és már süthetjük is. Forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Krumplisalátával vagy zöldsalátával tálaljuk. Jó étvágyat!Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal