Joghurtos csirkefasírt sajttal

Recept Joghurtos csirkefasírt sajttal
KÜLDÖTT KÉPEK

Fasírtot általában darált disznó- vagy marhahúsból készítünk, mert. Ritkán darált csirkehúsból is, de ilyenkor mindig fenn áll annak a veszélye, hogy a fasírt száraz lesz. A joghurtos csirkefasírt sajttal egy remek példája annak, hogy a csirkefasírt is ízletesen elkészíthető. A csirkét nem daráltam, hanem a lehető legapróbbra daraboltam, hozzáadtam a szintén apróra kockázott sajtot, végül a joghurtot és fűszereztem. A fasírt a joghurttól jó szaftos, a sajt pedig isteni ízt kölcsönöz neki. Érdemes kipróbálni!

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

2 dbcsirkemell
100 gnatúr joghurt
100 gkeménysajt
1 dbhagyma
2-3 evőkanálkukorica- vagy burgonyakeményítő
ízlés szerinti fűszerek
ízlés szerint só és bors
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megszárítjuk, majd apó darabkákra vágjuk. Ugyanekkora darabkákra vágjuk a sajtot is, hozzáadjuk a húshoz.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát is, a masszát megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Végezetül a natúr joghurtot is belekeverjük, valamint az ízlésünknek megfelelő fűszernövényeket (újhagymát, kaprot, oregánót,…)
  4. Az előkészített masszát keményítővel sűrítjük, és már süthetjük is. Forró olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Krumplisalátával vagy zöldsalátával tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás