Joghurtos csirkemell
Egyszerű és nagyszerű vacsora, pár hozzávalóból. Én a csirkemellet már előző nap este bepácolom. Minél többet pihen, annál finomabb, és a finom fűszerek annál jobban átjárják a husit. A joghurt mellett nem hiányozhat a friss kapor, az újhagyma, na meg a fokhagyma. Ízlés szerint még só és bors. A pácolást követően nem marad más hátra, mint készre főzni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
600 gcsirkemell
250 mljoghurt
friss kapor
fokhagyma
só, bors
olaj
újhagyma
- A joghurtot elkeverjük az aprított kaporral, apróra vágott vagy zúzott fokhagymával.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és beletesszük a pácba.
- Legalább egy órát pácoljuk, de akár egy éjszakára is pihentethetjük, hűtőszekrényben.
- A csirkemelleket forró olajban megsütjük, ráöntjük a páclevet is. Ha kell, adhatunk hozzá még joghurtot. Amikor a csirke már puha, megkóstoljuk, ízlés szerint fűszerezzük.
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS