Joghurtos galuska gyümölcsös mártással

Recept Joghurtos galuska gyümölcsös mártással
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha a főétel édes, akkor nálunk az mindig különleges élményt jelent. Hozzá vagyunk szokva a húsos, tésztás, zöldséges ételekhez ebédre, vacsorára, de néha nem árt a változatosság. Ezért is szoktam gyümölcsös gombócokat, vagy éppen túrós vagy joghurtos galuskát készíteni. Legutóbb joghurtos galuskát készítettem, amit finom gyümölcsös mártással és tejföllel tálaltam. A mártáshoz fagyasztott áfonyát használtam, de szinte bármilyen gyümölcs tökéletes. Szerző: siesta

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Knédli:

2 dbtojás
250 gnatúr joghurt
1/2 kv. kanál
2 ev. kanálkeményítő
rétesliszt

Öntet:

500 mlgyümölcs, ízlés szerint
200 mlvíz
1/2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálcukor

Szükségünk lesz még:

tejföl tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a joghurtot, sót és keményítőt. Alaposan eldolgozzuk. Elkezdjük hozzáadni a lisztet, egészen addig, amíg már a tészta nem tapad az edény oldalához és megtartja formáját.
  2. A tésztát vékony henger alakúra nyújtjuk, mag késsel kb. 1.5-2 cm vastag kis szeletekre vágjuk. A galuskatésztát sós, forró vízbe tesszük. Miután a galuskák feljöttek a felszínre, további 7 percig főzzük, majd leszűrjük.
  3. A gyümölcsöt edénybe tesszük, felöntjük egy kevés vízzel és elkezdjük főzni. Amikor már forr, hozzáadjuk a cukrot és a vízben csomómentesre kevert pudingport. Elkeverjük, kb. 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről.
  4. A galuskát tányérra szedjük, mellé tesszük a gyümölcsös mártást, majd a tetejét tejföllel, esetleg vaníliacukorral kikevert túróval díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás