Joghurtos galuska gyümölcsös mártással

Ha a főétel édes, akkor nálunk az mindig különleges élményt jelent. Hozzá vagyunk szokva a húsos, tésztás, zöldséges ételekhez ebédre, vacsorára, de néha nem árt a változatosság. Ezért is szoktam gyümölcsös gombócokat, vagy éppen túrós vagy joghurtos galuskát készíteni. Legutóbb joghurtos galuskát készítettem, amit finom gyümölcsös mártással és tejföllel tálaltam. A mártáshoz fagyasztott áfonyát használtam, de szinte bármilyen gyümölcs tökéletes. Szerző: siesta

Recept Joghurtos galuska gyümölcsös mártással

Hozzávalók

Knédli:
2 dbtojás
250 gnatúr joghurt
1/2 kv. kanál
2 ev. kanálkeményítő
rétesliszt
Öntet:
500 mlgyümölcs, ízlés szerint
200 mlvíz
1/2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálcukor
Szükségünk lesz még:
tejföl tálaláshoz

Elkészítés menete

  1. A tojást felverjük, hozzáadjuk a joghurtot, sót és keményítőt. Alaposan eldolgozzuk. Elkezdjük hozzáadni a lisztet, egészen addig, amíg már a tészta nem tapad az edény oldalához és megtartja formáját.
  2. A tésztát vékony henger alakúra nyújtjuk, mag késsel kb. 1.5-2 cm vastag kis szeletekre vágjuk. A galuskatésztát sós, forró vízbe tesszük. Miután a galuskák feljöttek a felszínre, további 7 percig főzzük, majd leszűrjük.
  3. A gyümölcsöt edénybe tesszük, felöntjük egy kevés vízzel és elkezdjük főzni. Amikor már forr, hozzáadjuk a cukrot és a vízben csomómentesre kevert pudingport. Elkeverjük, kb. 3 percig főzzük. Levesszük a tűzről.
  4. A galuskát tányérra szedjük, mellé tesszük a gyümölcsös mártást, majd a tetejét tejföllel, esetleg vaníliacukorral kikevert túróval díszíthetjük.