Joghurtos-kekszes desszert banánnal és tejszínhabbal, sütés nélkül

Recept Joghurtos-kekszes desszert banánnal és tejszínhabbal, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem akarok túlozni, de ez a desszert nagyjából negyedóra elkészült. Eleve sütni nem kell, és a legtöbb időt az édesség a pihenéssel töltötte a hűtőszekrényben. Az alapja cukorral és darált keksszel elkevert görög joghurt, amire nemes egyszerűséggel rátettem a fébe vágott banánt, majd az egészet tejszínhabbal koronáztam meg.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

600 gháztartási keksz vagy piskóta
250 gporcukor
1 kggörög joghurt
4 dbbanán
300 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A joghurtot a porcukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a darált kekszet vagy piskótát, majd pár percig pihentetjük.
  3. Az így elkészített alapot sütőformába vagy tepsibe tesszük, ráhelyezzük a félbe vágott banánt.
  4. A habtejszínt habbá verjük, rákenjük a banánra. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk.

*MEGJEGYZÉS: ha az alap túl híg, akkor adjunk még hozzá darált kekszet vagy piskótát

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás