TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Joghurtos krémes piskótával
Joghurtos krémes piskótával
Recept Joghurtos krémes piskótával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   30.3.2017

Joghurtos krémes piskótával

Könnyű és frissítő édes finomság, ami tökéletes melegebb napokra, főleg jól lehűtve. A joghurtos krémes piskótával egy nagyon egyszerű recept, főleg, ha a leveles tésztát boltban vásároljuk. A rétegek elkészítése is gyorsan megvan, a legtöbb időt a pudingfőzés és a tejszínhab veszi el. Miután a sütemény elkészült, hűtőbe teszem, megvárom, míg megdermed és lehűl, majd tálalom. A tetejét kedvünkre díszíthetjük.

Alapanyagok

Tészta:

200 g
leveles tészta

Töltelék 1:

500 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
kristálycukor
150 ml
natúr joghurt

Töltelék 2:

250 ml
habtejszín
250 ml
natúr joghurt (görög)
1 csomag
zselatin fix (Dr.Oetker)
ízlés szerint cukor

Szükségünk lesz:

piskóta
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Frissítő és egyszerű krémes a melegebb napokra. Én egy kisebb tepsit használtam, ha nagyobbat szeretnénk, akkor az alapanyagok mennyiségét arányosan növelni kell. Először egy tepsiben megsütjük a leveles tésztát
  2. Az első töltelékhez a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk, ízlés szerint még édesíthetjük. A pudingot kicsit kihűtjük, de még melegében belekeverjük a joghurtot. A krémet ráöntjük a tésztára és egy réteg piskótát teszünk rá.
  3. Megvárjuk, míg a krémes-piskótás alap kihűl. A második réteghez a joghurtot és a cukrot kikeverjük, a habtejszínt felverjük. A zselatin fixet a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük (a Dr.Oetker nekem bevált). A tejszínhabba belekeverjük a zselatint és a joghurtot. Gyorsan kell dolgoznunk, mert elég hamar megköt. Ez a réteg kerül a piskótára, a végén pedig ízlés szerint díszítjük: kakaó, csokoládé…
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása