Joghurtos krémes piskótával

Könnyű és frissítő édes finomság, ami tökéletes melegebb napokra, főleg jól lehűtve. A joghurtos krémes piskótával egy nagyon egyszerű recept, főleg, ha a leveles tésztát boltban vásároljuk. A rétegek elkészítése is gyorsan megvan, a legtöbb időt a pudingfőzés és a tejszínhab veszi el. Miután a sütemény elkészült, hűtőbe teszem, megvárom, míg megdermed és lehűl, majd tálalom. A tetejét kedvünkre díszíthetjük.

Hozzáadta:, 30.3.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Joghurtos krémes piskótával

Hozzávalók

Tészta:
200 gleveles tészta
Töltelék 1:
500 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálkristálycukor
150 mlnatúr joghurt
Töltelék 2:
250 mlhabtejszín
250 mlnatúr joghurt (görög)
1 csomagzselatin fix (Dr.Oetker)
ízlés szerint cukor
Szükségünk lesz:
piskóta

Elkészítés menete

  1. Frissítő és egyszerű krémes a melegebb napokra. Én egy kisebb tepsit használtam, ha nagyobbat szeretnénk, akkor az alapanyagok mennyiségét arányosan növelni kell. Először egy tepsiben megsütjük a leveles tésztát
  2. Az első töltelékhez a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk, ízlés szerint még édesíthetjük. A pudingot kicsit kihűtjük, de még melegében belekeverjük a joghurtot. A krémet ráöntjük a tésztára és egy réteg piskótát teszünk rá.
  3. Megvárjuk, míg a krémes-piskótás alap kihűl. A második réteghez a joghurtot és a cukrot kikeverjük, a habtejszínt felverjük. A zselatin fixet a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük (a Dr.Oetker nekem bevált). A tejszínhabba belekeverjük a zselatint és a joghurtot. Gyorsan kell dolgoznunk, mert elég hamar megköt. Ez a réteg kerül a piskótára, a végén pedig ízlés szerint díszítjük: kakaó, csokoládé…