Joghurtos krémes piskótával

Recept Joghurtos krémes piskótával
KÜLDÖTT KÉPEK

Könnyű és frissítő édes finomság, ami tökéletes melegebb napokra, főleg jól lehűtve. A joghurtos krémes piskótával egy nagyon egyszerű recept, főleg, ha a leveles tésztát boltban vásároljuk. A rétegek elkészítése is gyorsan megvan, a legtöbb időt a pudingfőzés és a tejszínhab veszi el. Miután a sütemény elkészült, hűtőbe teszem, megvárom, míg megdermed és lehűl, majd tálalom. A tetejét kedvünkre díszíthetjük.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gleveles tészta

Töltelék 1:

500 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálkristálycukor
150 mlnatúr joghurt

Töltelék 2:

250 mlhabtejszín
250 mlnatúr joghurt (görög)
1 csomagzselatin fix (Dr.Oetker)
ízlés szerint cukor

Szükségünk lesz:

piskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Frissítő és egyszerű krémes a melegebb napokra. Én egy kisebb tepsit használtam, ha nagyobbat szeretnénk, akkor az alapanyagok mennyiségét arányosan növelni kell. Először egy tepsiben megsütjük a leveles tésztát
  2. Az első töltelékhez a tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk, ízlés szerint még édesíthetjük. A pudingot kicsit kihűtjük, de még melegében belekeverjük a joghurtot. A krémet ráöntjük a tésztára és egy réteg piskótát teszünk rá.
  3. Megvárjuk, míg a krémes-piskótás alap kihűl. A második réteghez a joghurtot és a cukrot kikeverjük, a habtejszínt felverjük. A zselatin fixet a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük (a Dr.Oetker nekem bevált). A tejszínhabba belekeverjük a zselatint és a joghurtot. Gyorsan kell dolgoznunk, mert elég hamar megköt. Ez a réteg kerül a piskótára, a végén pedig ízlés szerint díszítjük: kakaó, csokoládé…
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás