Joghurtos krémes piskótával

A legutóbbi családi sütemény elkészítéséhez a krémest vettem alapul és próbáltam kicsit megbolondítani. Szerencsére bevált a kísérletezés és olyan desszertet varázsoltam az asztalra, amit azóta is emleget a család. Nem kérdés, hogy a jövőben többször is elkészítem. A joghurtos krémes piskótával nemcsak finom, hanem a joghurtnak köszönhetően nagyon frissítő és szerintem kicsit „lazább” is, mint a klasszikus krémes.

Hozzáadta:, 24.4.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Joghurtos krémes piskótával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
350 gleveles tészta
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
750 gnatúr joghurt
piskóta
2 csomagvaníliacukor
8 ev. kanálcukor
2 ev. kanálorcukor
1 doboz (500 ml)habtejszín
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Villával alaposan kilyuggatjuk, ezzel megakadályozzuk, hogy túlságosan felfújódjon a sütés során. A tésztát 200 fokon 8-10 percig sütjük.
  2. A tejből, pudingból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a natúr joghurtot (500 g). Addig dolgozzuk, amíg a puding el nem keveredik teljesen a joghurttal. A pudingkrémet rátesszük a leveles tésztára és még melegében rátesszük egy rétegben a piskótát. Hűtőbe tesszük és amíg pihen, elkészítjük a joghurtos-tejszínhabos krémet.
  3. A habtejszínt a vaníliacukorral habbá verjük. Egy másik tálban a joghurtot elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínhabos krémbe. Rákenjük a piskótára, tetejét csokoládéval díszítjük és ismét hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Adkas-tastyfood