Joghurtos kuglóf finom lekváros tekerccsel

Recept Joghurtos kuglóf finom lekváros tekerccsel

Hozzáadta: TopPetra, 23.11.2019

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Tekercsek, roládok

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem erre mondják, hogy két legyet egy csapásra. A joghurtos kuglóf tésztáját előre lekészített, finom lekváros tekerccsel gazdagítottam. A végeredményt ti is láthatjátok: szerintem tökéletesre sikerült! A tekercset lekvárral töltöttem, de ez nincs kőbe vésve. Mindenki a saját kis töltelékét teheti a tekercsbe, így ez lehet akár Nutella, pudingos krém, kidós vagy mákos töltelék, ki mit szeret. Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.11.2019

Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Tekercsek, roládok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tekercshez:

4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálkristálycukor
csipet só
4 dbtojás
lekvár kenéshez

Kuglófhoz:

230 gkristálycukor
150 mlolaj
4 dbtojás
250 gnatúr joghurt
270 grétesliszt
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaópor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tekercse elkészítésével kezdjük: a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgát, majd a cukrot, végül beleforgatjuk a tésztát. 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és kb. 10 percig sütjük.
  2. A kéz tekercset még amíg forró, felcsavarjuk és kihűtjük. Miután kihűlt, kilapítjuk, megkenjük a lekvárral és ismét felcsavarjuk.
  3. A kuglóf sütőformát előkészítjük, kikenjük és rétesliszttel beszórjuk.
  4. A kuglófhoz a tojást a cukorral habosra verjük, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk az olajat. Ezután kerül bele a joghurt, végül a sütőporral és pudingporral elkevert liszt. A tésztát két részre osztjuk – nagyobbra (kb. 2/3) és kisebbre (kb. 1/3). A kisebb adag tésztába belekeverjük a kakaóport.
  5. A világos tészta felét beleöntjük a sütőformába, erre kerül a kakaós tészta fele, majd ráhelyezzük a tekercset – ezt igyekszünk úgy csinálni, hogy egy teljes kört vagy „o” alakot kapjunk. Ha a rolád túl hosszú, akkor „méretre igazítjuk” és levágunk belőle. Ha a rolád megreped, nem gond, mert ráöntjük a maradék kakaós tésztát, majd erre a világosat, így ez a hiba egész egyszerűen nem lesz látható, észrevehető.
  6. 150 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. Tűtesztet érdemes elvégezni, lehetőleg a sütőforma oldalához közel, mert a rolád már készen került a tésztába, és így akár fals eredményt is kaphatunk.
  7. Miután megsült, kihűtjük, kifordítjuk a formából, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás