Joghurtos lángos fokhagymával, sajttal, ketchuppal…

A joghurtos lángos egyik nagy előnye, hogy nem kell keleszteni. Jól bevált recept, a simára gyúrt tésztát olajjal megkent fóliába csomagolom, beteszem a hűtőbe és akkor veszem elő, amikor már ki akarom sütni. Így a tészta akár 3-5 napot is eláll. A feltét természetesen lehet a szokásos kombináció: fokhagyma, tejföl, reszelt sajt, ketchup, de akár lilahagyma, szalonna, pirított hagyma… Szerző: Danka

Hozzáadta:, 12.10.2018
Kategória: Főételek, Kelt tészta, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Joghurtos lángos fokhagymával, sajttal, ketchuppal…

Hozzávalók

1 kgbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
42 gélesztő
500 mllangyos tej
170 gnatúr joghurt
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Egy bögrényi langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és jó alaposan elkeverjük. Megvárjuk, míg felfut, majd hozzáadjuk a többi alapanyaghoz: liszt, sütőpor, maradék tej, olaj, joghurt. Sűrű tésztává dolgozzuk. A tésztát lisztes felületre tesszük, kézzel még átdolgozzuk, majd olajjak bekent fóliába tesszük, légmentesen becsomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Innentől kezdve már csak rajtunk múlik, mikor fogjuk a tésztát felhasználni. így, alaposan lezárva 3-5 napig is eláll.
  3. Amikor a tésztát elővesszük, akkor kisebb darabokat szaggatunk ki belőle, a tésztaadagokból megformázzuk a lángosokat, majd pár percet pihentetjük.
  4. Bő, forró olajban megsütjük. A kész lángosokat tejföllel, fokhagymával kenjük meg, sajttal megszórjuk, de tetszés szerint akár hagymát, szalonnát, ketchupot is tehetünk rá.