Joghurtos lángos, hűtőben akár 5 napig eláll a tésztája

Ha lángost készítek, akkor nem árt nagyobb adag tésztát készíteni, mert szerintem a lángost mindenki szereti. Néha előfordul, hogy a lángos tésztájával kicsit túlzásba esek és több tésztát készítek, mint amennyire az adott étkezésnél szükségem van. A joghurtos lángos tésztája tökéletes választás, mert a tésztát ha fóliába vagy zacskóba csomagolom, akkor akár 5 napig is kibírja. Így nincs más teendőm, mint a tésztát a hűtőből kivenni, megvárni, míg felmelegszik, megformázzuk és pihentetjük a cipókat, a joghurtos lángosokat pedig megsütjük. Jó étvágyat! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 24.6.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Joghurtos lángos, hűtőben akár 5 napig eláll a tésztája

Hozzávalók

Tészta:
1 kgbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
42 gfriss élesztő
cukor az élesztő felfuttatásához
500 mllangyos tej
170 gnatúr joghurt
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Egy pohárnyi, kb. 200 g langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál lisztet, egy kevés cukrot és elkeverjük.
  2. Miután felfutott, hozzáadjuk a maradék liszthez, amit előtte elkeverünk a sóval és sütőporral. Hozzáöntjük a maradék tejet és a joghurtot is, majd az egészből sima állagú, sűrű tésztát gyúrunk. A tésztát lisztes felületre tesszük, kezünkkel még egyszer alaposan eldolgozzuk, átgyúrjuk, majd a tésztát zacskóba tesszük és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tészta akár 5 napot is kibír a hűtőszekrényben, így rajtunk múlik, hogy mikor vesszük elő és készítjük el a lángost.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből és a zacskóból, tenyérnyi adagokat szaggatunk ki belőle, melyeket liszttel beszórt felületen pihentetünk.
  5. Ezután a tésztát lángos alakúra formázzuk és forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  6. Fokhagymával, tejföllel megkenjük, sajttal megszórjuk, ketchappal meglocsoljuk.