TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam
Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam
Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.4.2022

Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam

A lepényke, tócsni vagy placka számtalan módon elkészíthető, mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Valaki tejfölösen, más joghurtosan vagy kefiresen készíteni, de olyanok is akadnak, akik ezeket kihagyják. Szerző: Jaja

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
200 ml
natúr joghurt
1 db
tojás
2 evőkanál
kristálycukor
1/2 kávéskanál
szódabikarbóna
2 evőkanál
olaj
1 kávéskanál
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A legjobb, ha minden hozzávaló ugyanolyan hőmérsékletű. Ezért is fontos, hogy az elkészítés előtt a tojást és a joghurtot is előbb vegyük ki a hűtőből.
  2. A lisztet, tojást, cukrot, szódabikarbónát, olajat, sót, joghurtot eldolgozzuk. A kapott tésztát kisebb adagokra osztjuk.
  3. A tésztaadagokat vékonyra nyújtjuk, megformázzuk a kis kör alakú lepénykéket. A serpenyőt kevés olajjal kikenjük, majd ezen sütjük meg a lepénykék mindkét oldalát.
  4. Sütést követően kicsit pihentetjük, ha sok olajat használtunk, azt leitatjuk, majd tálaljuk.%1
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása