Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam

Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2022
Kategória: Péksütemények, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A lepényke, tócsni vagy placka számtalan módon elkészíthető, mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Valaki tejfölösen, más joghurtosan vagy kefiresen készíteni, de olyanok is akadnak, akik ezeket kihagyják. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2022
Kategória: Péksütemények, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gbúzafinomliszt
200 mlnatúr joghurt
1 dbtojás
2 evőkanálkristálycukor
1/2 kávéskanálszódabikarbóna
2 evőkanálolaj
1 kávéskanálsó
olaj sütéshez
- A legjobb, ha minden hozzávaló ugyanolyan hőmérsékletű. Ezért is fontos, hogy az elkészítés előtt a tojást és a joghurtot is előbb vegyük ki a hűtőből.
- A lisztet, tojást, cukrot, szódabikarbónát, olajat, sót, joghurtot eldolgozzuk. A kapott tésztát kisebb adagokra osztjuk.
- A tésztaadagokat vékonyra nyújtjuk, megformázzuk a kis kör alakú lepénykéket. A serpenyőt kevés olajjal kikenjük, majd ezen sütjük meg a lepénykék mindkét oldalát.
- Sütést követően kicsit pihentetjük, ha sok olajat használtunk, azt leitatjuk, majd tálaljuk.%1
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Starodávný recept na ty nejlepší placky jogurtové placky jako od babičky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ein altes Rezept für die besten Fladen mit Joghurt an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS