Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam

Joghurtos lepényke – régi, de a legjobb recept, amit mamámtól tanultam

Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2022

Kategória: Péksütemények, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

A lepényke, tócsni vagy placka számtalan módon elkészíthető, mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Valaki tejfölösen, más joghurtosan vagy kefiresen készíteni, de olyanok is akadnak, akik ezeket kihagyják. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 30.4.2022

Kategória: Péksütemények, Reggeli, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gbúzafinomliszt
200 mlnatúr joghurt
1 dbtojás
2 evőkanálkristálycukor
1/2 kávéskanálszódabikarbóna
2 evőkanálolaj
1 kávéskanál
olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A legjobb, ha minden hozzávaló ugyanolyan hőmérsékletű. Ezért is fontos, hogy az elkészítés előtt a tojást és a joghurtot is előbb vegyük ki a hűtőből.
  2. A lisztet, tojást, cukrot, szódabikarbónát, olajat, sót, joghurtot eldolgozzuk. A kapott tésztát kisebb adagokra osztjuk.
  3. A tésztaadagokat vékonyra nyújtjuk, megformázzuk a kis kör alakú lepénykéket. A serpenyőt kevés olajjal kikenjük, majd ezen sütjük meg a lepénykék mindkét oldalát.
  4. Sütést követően kicsit pihentetjük, ha sok olajat használtunk, azt leitatjuk, majd tálaljuk.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás