Joghurtos tésztasaláta

Amíg még elér minket az utolsó nyári sugár, addig érdemes kihasználni, és lehetőég szerint a szabadban még egy jót kajálni. Ehhez a grillezés mellett akár egy tésztasaláta is tökéletes választás tud lenni. Ezt a salátát zöldségekkel turbóztam fel, egy kevés sajttal és sonkával is gazdagítottam. A joghurtos öntet igazán jót tett neki, és mint sok más salátánál, itt is igaz, hogy bátran kísérletezzünk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 10.9.2020
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Joghurtos tésztasaláta

Hozzávalók

200 mlgörög joghurt
50 mlmajonéz
500 gtészta
2 dbsárgarépa
1 fejbrokkoli
kb. 1 bögre (200 ml)kockára vágott vagy reszelt sajt
1/2 dbsárga kaliforniai paprika
1/2 dbpiros kaliforniai paprika
kb. 1 bögre (200 ml)kockára vágott sonka
só és bors
zöldfűszer vagy fűszerkeverék, ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. A tésztát sós vízben kicsit roppanósra főzzük (én nem szeretem teljesen puhára főzni, de e ízlés dolga), leszűrjük, tálba tesszük, kevés olajjal elkeverjük.
  2. Amíg a tészta pihen, a paprikát felkockázzuk, a répát vékonyra szeleteljük. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük (de nem főzzük szét!), majd jeges vagy nagyon hideg vízbe tesszük. Ezután leszűrjük.
  3. A joghurtot és majonézt elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint zöldfűszert is adhatunk hozzá. Sőt, akár tzaztiki keveréket is használhatunk, csak rajtunk múlik.
  4. A zöldségeket a tésztával elkeverjük, rácsorgatjuk az öntetet, hozzáadjuk a reszelt vagy kockázott sajtot és sonkát, elkeverjük, tálaljuk.