Kakaógolyós-túrós szelet

A kakaógolyós-túrós szelet egy nagyon egyszerű, mégis látványos édesség. Azonkívül, hogy isteni, még költséghatékony is. Találkoztam olyan leírással is, ahol a golyók közepén egy magozott meggy is szerepelt, de én ezt kihagytam, mivel a fiam nem eszi meg a gyümölcsös sütiket. Nekem a meggy nem hiányzott bele, de a tésztába legközelebb rakok pár csepp rumaromát. Puha, ízletes, laktató és látványos finomság. Mi nagyon szeretjük, és nem először került az asztalra.

Hozzáadta:, 5.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Kakaógolyós-túrós szelet

Hozzávalók

Kakaós golyók:
125 gvaj
200 grétesliszt
3 ev. kanálkakaó
150 gkristálycukor
2 dbtojás
1/2 csomagsütőpor
Tészta:
4 dbtojás
500 gtúró
250 gkristálycukor
125 gvaj
2 csomagvaníliacukor
1 csomagvaníliapuding

Elkészítés menete

  1. A vajat a cukorral kézi robotgép segítségével habosra verjük. Fokozatosan belekeverjük a többi hozzávalót. Az így elkészült tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a kakaós tészta hűl, elkészítjük a túrós tésztaalapot. Ehhez a hozzávalókat a tojásfehérjén kívül egy tálba tesszük és elkeverjük.
  3. Miután a kakaós tészta kihűlt, a tésztából kezünkkel kis golyókat formázunk. Nekem 28 golyó jött ki ebből a mennyiségből (1 golyó kb. 20 g). A golyókat egy magas falú tepsibe tesszük, amitelőtte sütőpapírral kibélelünk.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan belekeverünk a túrós keverékbe. Ez kerül a kakaós golyókra – egyszerűen ráöntjük. A süteményt 170 fokon fél órát sütjük.
  5. A megsült süteményt kihűtjük, felszeleteljük és tálaljuk. Tálalás előtt porcukorral megszórhatjuk. Jó étvágyat!