Kakaós-csokis almatorta

Recept Kakaós-csokis almatorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Sajnos kevés étcsoki volt otthon, így döntenem kellett, hogy a csokoládé a tésztába vagy a tetejére kerüljön. Végül a csokiöntet mellett tettem le a voksomat, és így készült el a kakaós-csokis almatorta. Eredetileg Sacher tortaalapot szerettem volna, de ahhoz kellett volna még egy fránya tábla csoki. Az eredmény viszont így is tökéletes lett! Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gfinomliszt
200 gkristálycukor
300 galma
100 gpuha vaj
40 gkakaó
150 mltej
1 csomagsütőpor
3 dbtojás
lekvár
csokiöntet (csokoládé + pár csepp olaj)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat, cukrot és tojást habosra verjük. A sütőport, kakaót és lisztet elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és belekeverjük a tésztába.
  2. Sűrű tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt, 23 cm átmérőjű sütőformába töltönk.
  3. 155 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy átsült-e. Ha a tű vagy fogpiszkáló még nedves, akkor tovább sütjük.
  4. A megsült tésztát kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, csokiöntettel meglocsoljuk (a csokoládét és olajat gőzfürdő felett felolvasztjuk). Miután a csokiöntet megdermedt, tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás