Kakaós-csokis almatorta

Sajnos kevés étcsoki volt otthon, így döntenem kellett, hogy a csokoládé a tésztába vagy a tetejére kerüljön. Végül a csokiöntet mellett tettem le a voksomat, és így készült el a kakaós-csokis almatorta. Eredetileg Sacher tortaalapot szerettem volna, de ahhoz kellett volna még egy fránya tábla csoki. Az eredmény viszont így is tökéletes lett! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 2.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós-csokis almatorta

Hozzávalók

250 gfinomliszt
200 gkristálycukor
300 galma
100 gpuha vaj
40 gkakaó
150 mltej
1 csomagsütőpor
3 dbtojás
lekvár
csokiöntet (csokoládé + pár csepp olaj)

Elkészítés menete

  1. A puha vajat, cukrot és tojást habosra verjük. A sütőport, kakaót és lisztet elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és belekeverjük a tésztába.
  2. Sűrű tésztát kapunk, amit sütőpapírral kibélelt, 23 cm átmérőjű sütőformába töltönk.
  3. 155 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy átsült-e. Ha a tű vagy fogpiszkáló még nedves, akkor tovább sütjük.
  4. A megsült tésztát kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, csokiöntettel meglocsoljuk (a csokoládét és olajat gőzfürdő felett felolvasztjuk). Miután a csokiöntet megdermedt, tálalhatjuk.