Kakaós csokiszelet

A kakaó és csokoládé kombinációja mindig örömre adhat okot. Ennél a süteménynél a kakaóval nem fukarkodtam, és hogy még édesebb, még finomabb legyen, a három kakaós tésztalapot sűrített tejes krémmel tapasztottam össze. A pikáns ízt ribizlilekvárral értem el, a tetejéről pedig nem hiányozhat az isteni csokiöntet. Erre mondom, hogy fenséges! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 29.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós csokiszelet

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
200 gkristálycukor
200 grétesliszt
1/2 kv.kanálszódabikarbóna
3 ev.kanálkakaó
Krém:
1 dbsűrített tej konzerv
180 gvaj
2 ev.kanálkakaó
Szükségünk lesz még:
lekvár
csokiöntet
csokidísz

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét és sárgát szétválasztjuk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük (kb. 30x40 cm), 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és három egyenlő részre vágjuk.
  3. A vajat habosra verjük, beledolgozzuk a kakaót és a sűrített tejet. Az így elkészített krémet hűtőszekrénybe tesszük, de ne túl sokat. Akkor jó, ha már kicsit megdermedt, de még kenhető.
  4. Az első tésztalapokat megkenjük a lekvárral, rákenjük a krém felét, lefedjük a második tésztalappal, erre is lekvár kerül és a maradék krém, a tetejére pedig rátesszük a harmadik tésztalapot. A harmadik tésztalapra csorgatjuk rá a csokiöntetet és ízlés szerint csokidísszel díszítjük.