TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Kakaós „csókok” vaníliakrémmel
Kakaós „csókok” vaníliakrémmel
Recept Kakaós „csókok” vaníliakrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.8.2020

Kakaós „csókok” vaníliakrémmel

Ezek a kakaós, égetett tésztából készült csókok igazi felüdülést jelenthetnek a borús napokon. A puha tészta és az általa körülölelt tejszínhabos-vaníliapudingos krém igazi élvezet nyújt. Finom, ellenállhatatlan, főleg porcukorral és lágy csokoládéval a tetején. Ha rossz a kedvem, ezzel a „csókkal” mindig javítani tudok a hangulatomon.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
400 ml
víz
200 ml
olaj
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
10 ev. kanál
búzafinomliszt
3 ev. kanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor
csipet só

Töltelék:

750 ml
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
250 g
porcukor
150 ml
habtejszín
100 ml
szóda
1 ev. kanál
vaníliakivonat

Szükségünk lesz még:

porcukor szóráshoz
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat, a sót és elkezdjük melegíteni. Amikor már forró, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a liszt, keményítő, kakaó és sütőpor keverékét. Addig dolgozzuk, amíg a tészta szépen össze nem áll. Az így kapott tésztát levesszük a lángról és kihűtjük.
  2. Amikor a tészta már langyos, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Én kézi robotgépet használtam.
  3. A kapott tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a szép kis „csókokat”.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A tejet a pudinggal és cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk. Ezt is kihűtjük.
  6. A habtejszínt a szódával felverjük, majd beledolgozzuk a pudingba.
  7. A megsült kis csókokat félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  8. Tetejét porcukorral megszórjuk, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Forrás: Recepti

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása