Kakaós „csókok” vaníliakrémmel

Ezek a kakaós, égetett tésztából készült csókok igazi felüdülést jelenthetnek a borús napokon. A puha tészta és az általa körülölelt tejszínhabos-vaníliapudingos krém igazi élvezet nyújt. Finom, ellenállhatatlan, főleg porcukorral és lágy csokoládéval a tetején. Ha rossz a kedvem, ezzel a „csókkal” mindig javítani tudok a hangulatomon.

Recept Kakaós „csókok” vaníliakrémmel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
400 mlvíz
200 mlolaj
2 ev. kanálkukoricakeményítő
10 ev. kanálbúzafinomliszt
3 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
csipet só
Töltelék:
750 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
250 gporcukor
150 mlhabtejszín
100 mlszóda
1 ev. kanálvaníliakivonat
Szükségünk lesz még:
porcukor szóráshoz
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A vizet edénybe tesszük, hozzáadjuk az olajat, a sót és elkezdjük melegíteni. Amikor már forró, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a liszt, keményítő, kakaó és sütőpor keverékét. Addig dolgozzuk, amíg a tészta szépen össze nem áll. Az így kapott tésztát levesszük a lángról és kihűtjük.
  2. Amikor a tészta már langyos, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Én kézi robotgépet használtam.
  3. A kapott tésztát süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a szép kis „csókokat”.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A tejet a pudinggal és cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrű pudingot főzünk. Ezt is kihűtjük.
  6. A habtejszínt a szódával felverjük, majd beledolgozzuk a pudingba.
  7. A megsült kis csókokat félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  8. Tetejét porcukorral megszórjuk, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Forrás: Recepti