Kakaós-csokoládés-almás szelet

Az alma fantasztikus gyümölcs, rengeteg fajtáka létezik, ráadásul számos édességet, desszertet, tortát lehet belőle készíteni. Tökéletesen illik hozzá a csokoládé és a kakaó is, így a legutóbbi desszertemnek egyszerűen a kakaós-csokoládés-almás szelet nevet adtam. Az alapja kakaós tészta, amire egy jó adag almás-csokoládés krém kerül, a tetejét pedig a csokiöntet teszi tökéletessé. Vigyázat, nagyon finom, nagyon gyorsan fogy! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 19.10.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Kakaós-csokoládés-almás szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
200 mlolaj
1 ev. kanálrum
250 gfinomliszt
30 gkakaó
1 csomagsütőpor
csipet só
Almás töltelék:
6 dbnagyobb alma
100 mlvíz
200 gkristálycukor
3 ev. kanálrum
100 gétcsokoládé
200 gvaj
Öntet:
150 gétcsokoládé
75 gvaj
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral (por- és vanília) habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a rumot. A másik tálba beleszórjuk a tészta többi hozzávalóját (liszt, kakaó, sütőpor, só). A két tál tartalmát egybeöntjük, eldolgozzuk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük (30x20 cm). 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A megsült tésztát hosszában félbevágjuk, a felső részt levesszük és egy tálba belemorzsoljuk.
  4. A másik adag tésztát a tepsiben hagyjuk. Ha van, akkor érdemes olyan tepsit használni, aminek az oldalát könnyen le tudjuk venni.
  5. Almás töltelék: az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk. Lereszeljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul, majd leturmixoljuk.
  6. A még forró almás püréhez hozzáadjuk a rumot, a kis darabokra tört vagy vágott csokoládést és a vajat. Addig keverjük, amíg a csokoládé és a vaj fel nem oldódik, majd hozzáadjuk az apróra tört tésztához, elkeverjük és kihűtjük. Ezt a tölteléket kenjük rá a tésztára.
  7. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, ezalatt elkészítjük a csokoládés öntetet.
  8. Az öntethez a csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is. Egy kevés olvasztott csokoládét süteményes zsákba töltünk (díszítéshez), a többivel pedig megkenjük az almás krémmel megkent tésztát. Szintén csokiöntettel díszítjük.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára. Felszeleteljük, tálaljuk.