TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Kakaós-csokoládés-almás szelet
Kakaós-csokoládés-almás szelet
Recept Kakaós-csokoládés-almás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.10.2018

Kakaós-csokoládés-almás szelet

Az alma fantasztikus gyümölcs, rengeteg fajtáka létezik, ráadásul számos édességet, desszertet, tortát lehet belőle készíteni. Tökéletesen illik hozzá a csokoládé és a kakaó is, így a legutóbbi desszertemnek egyszerűen a kakaós-csokoládés-almás szelet nevet adtam. Az alapja kakaós tészta, amire egy jó adag almás-csokoládés krém kerül, a tetejét pedig a csokiöntet teszi tökéletessé. Vigyázat, nagyon finom, nagyon gyorsan fogy! Szerző: Petra

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
200 ml
olaj
1 ev. kanál
rum
250 g
finomliszt
30 g
kakaó
1 csomag
sütőpor
csipet só

Almás töltelék:

6 db
nagyobb alma
100 ml
víz
200 g
kristálycukor
3 ev. kanál
rum
100 g
étcsokoládé
200 g
vaj

Öntet:

150 g
étcsokoládé
75 g
vaj
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral (por- és vanília) habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a rumot. A másik tálba beleszórjuk a tészta többi hozzávalóját (liszt, kakaó, sütőpor, só). A két tál tartalmát egybeöntjük, eldolgozzuk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt magas falú tepsibe öntjük (30x20 cm). 170 fokon 20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A megsült tésztát hosszában félbevágjuk, a felső részt levesszük és egy tálba belemorzsoljuk.
  4. A másik adag tésztát a tepsiben hagyjuk. Ha van, akkor érdemes olyan tepsit használni, aminek az oldalát könnyen le tudjuk venni.
  5. Almás töltelék: az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk. Lereszeljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet. Addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul, majd leturmixoljuk.
  6. A még forró almás püréhez hozzáadjuk a rumot, a kis darabokra tört vagy vágott csokoládést és a vajat. Addig keverjük, amíg a csokoládé és a vaj fel nem oldódik, majd hozzáadjuk az apróra tört tésztához, elkeverjük és kihűtjük. Ezt a tölteléket kenjük rá a tésztára.
  7. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, ezalatt elkészítjük a csokoládés öntetet.
  8. Az öntethez a csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat is. Egy kevés olvasztott csokoládét süteményes zsákba töltünk (díszítéshez), a többivel pedig megkenjük az almás krémmel megkent tésztát. Szintén csokiöntettel díszítjük.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük, akár egy éjszakára. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása