Kakaós-csokoládés szelet sütés nélkül

Recept Kakaós-csokoládés szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ehhez az édességhez sem kell túl sok hozzávaló, és aránylag rövid idő alatt összeállítható a kakaós-csokoládés szelet. A nagy gond az, hogy bár nem kell sütni, a hűtőben nem árt, ha legalább 3 órát pihen :). Ezt pedig elég nehéz kivárni annak tudatában, hogy ez a pompás édesség itt van a hűtőben. A masszába nemcsak kakaó és keksz, hanem egy kevés apróra tört puffasztott rizs is került. Ha van ehetőségetek, akkor Szlovákiában vagy Csehországban tudtok szemes puffasztott rizst vásárolni („burizony” néven), az eredeti recept azzal készül. De mivel nem volt, az itt kapható puffasztott rizzsel is tökéletes. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

250 gkeksz
2 bögreapróra vágott puffasztott rizs („semleges” ízű)
125 g vaj
1 dbsűrített tej konzerv
2 ev. kanálkakaó
200 gfehércsokoládé
1 ev. kanál5vaj vagy kókuszolaj
csokipasztilla díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az édesség elkészítéséhez 22 x 32 cm-es tepsit használtam, amit sütőpapírral kibéleltem.
  2. A kekszet pora alakúra daráljuk (1-1 db kekszet csak kézzel törtem össze, hogy azért pár nagyobb darabka is legyen benne).
  3. A vajat edénybe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót és a sűrített tejet. Alkeverjük, majd amikor már a hozzávalók tökéletes egyveleget alkotnak, hozzáadjuk a darált kekszet és az apróra tört puffasztott rizst.
  4. A masszát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és kihűtjük.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat vagy a kókuszolajat, elkeverjük és ezzel locsoljuk meg a kakaós masszát. Miután már nem forró, csokipasztillával díszítjük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (ha nem is egy éjszakára, legalább 3 órára).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás