Kakaós diósütemény karamellás krémmel

Recept Kakaós diósütemény karamellás krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Igen, ki kellett próbálnom néhány karácsonyi receptet. Lassan itt az ünnepi hangulat, és én is próbálok készülni. A legutóbbi választásom a kakaós diósüteményre esett. Imádom ezt az édességet, ráadásul örülök, ha használhatóm a dió alakú sütőformácskáimat. A krém végtelenül egyszerű: karamellás sűrített tejet kevertem el vajjal, majd ezzel töltöttem meg a diós falatkákat. Szerző: Ivana

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 grétesliszt
100 gfinomliszt
125 gvaj
1 dbtojás
100 gporcukor
100 gdarált dió
2 kv. kanálkakaó
1 kv. kanálfahéj
csipet só

Szükségünk lesz még:

1 konzervkaramellás sűrített tej
125 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Másnap előkészítjük a dió sütőformákat. A formákat zsiradékkal kikenjük és megtöltjük a tésztával. A tészta közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, hogy majd a későbbiekben legyen helye a tölteléknek.
  3. 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. A sűrített tejet krémesre keverjük a vajjal.
  5. A krémmel megtöltjük a diókat, majd két diót összetapasztunk.
  6. Porcukorral megszórjuk, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás