TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Medvetalp Kakaós-fahéjas falatok
Kakaós-fahéjas falatok
Recept Kakaós-fahéjas falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.11.2020

Kakaós-fahéjas falatok

Ha van otthon a fiókban karácsonyi formák tömkelege, akkor azokat ki tudjuk használni. Nálam szerencsére kagyló, kis négyzet, medvetalp, gomba és kifli formák is vannak. A kakaós-fahéjas tésztával ezeket megtöltöm, majd nemes egyszerűséggel pár perc alatt készre sütöm. Arra kell csak odafigyelni, hogy egy tepsire azonos formák kerüljenek, így nagyjából egyszerre sülnek meg a falatkák. Szerző: Ivana

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
200 g
búzafinomliszt
100 g
rétesliszt
250 g
vaj
30 g
kakaó
100 g
darált mogyoró
2 db
tojássárga
Csipet fahéj
Ízlés szerint őrölt szegfűszeg (elhagyható)
100 g
porcukor
Csipet reszelt citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tészta állagúra gyúrjuk.
  2. A tésztát cipó formára formázzuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszerkénybe tesszük.
  3. Elővesszük a kis süteményes formákat (pl. Kagyló, medvetalp...), a tésztával pedig megtöltjük a kis formákat.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Miután megsült és kissé kihűlt, egész egyszerűen kifordítjuk a formákból. Porcukorral meghintjük.
  6. A receptet nagymamámtól és anyukámtól tanultam, ők a kis formákat nem kenték ki olajjal, se vajjal, csak egész egyszerűen belepakolták a tésztát.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása