Kakaós-fahéjas falatok

Recept Kakaós-fahéjas falatok
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha van otthon a fiókban karácsonyi formák tömkelege, akkor azokat ki tudjuk használni. Nálam szerencsére kagyló, kis négyzet, medvetalp, gomba és kifli formák is vannak. A kakaós-fahéjas tésztával ezeket megtöltöm, majd nemes egyszerűséggel pár perc alatt készre sütöm. Arra kell csak odafigyelni, hogy egy tepsire azonos formák kerüljenek, így nagyjából egyszerre sülnek meg a falatkák. Szerző: Ivana

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gbúzafinomliszt
100 grétesliszt
250 gvaj
30 gkakaó
100 gdarált mogyoró
2 dbtojássárga
Csipet fahéj
Ízlés szerint őrölt szegfűszeg (elhagyható)
100 gporcukor
Csipet reszelt citromhéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tészta állagúra gyúrjuk.
  2. A tésztát cipó formára formázzuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszerkénybe tesszük.
  3. Elővesszük a kis süteményes formákat (pl. Kagyló, medvetalp...), a tésztával pedig megtöltjük a kis formákat.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  5. Miután megsült és kissé kihűlt, egész egyszerűen kifordítjuk a formákból. Porcukorral meghintjük.
  6. A receptet nagymamámtól és anyukámtól tanultam, ők a kis formákat nem kenték ki olajjal, se vajjal, csak egész egyszerűen belepakolták a tésztát.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás