Kakaós-fahéjas falatok

Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Medvetalp
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha van otthon a fiókban karácsonyi formák tömkelege, akkor azokat ki tudjuk használni. Nálam szerencsére kagyló, kis négyzet, medvetalp, gomba és kifli formák is vannak. A kakaós-fahéjas tésztával ezeket megtöltöm, majd nemes egyszerűséggel pár perc alatt készre sütöm. Arra kell csak odafigyelni, hogy egy tepsire azonos formák kerüljenek, így nagyjából egyszerre sülnek meg a falatkák. Szerző: Ivana
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Medvetalp
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
200 gbúzafinomliszt
100 grétesliszt
250 gvaj
30 gkakaó
100 gdarált mogyoró
2 dbtojássárga
Csipet fahéj
Ízlés szerint őrölt szegfűszeg (elhagyható)
100 gporcukor
Csipet reszelt citromhéj
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tészta állagúra gyúrjuk.
- A tésztát cipó formára formázzuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszerkénybe tesszük.
- Elővesszük a kis süteményes formákat (pl. Kagyló, medvetalp...), a tésztával pedig megtöltjük a kis formákat.
- 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Miután megsült és kissé kihűlt, egész egyszerűen kifordítjuk a formákból. Porcukorral meghintjük.
- A receptet nagymamámtól és anyukámtól tanultam, ők a kis formákat nem kenték ki olajjal, se vajjal, csak egész egyszerűen belepakolták a tésztát.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS