Kakaós-kávés félholdak

Nagyon szeretem ezeket a kis kekszeket. A kakaós-kávés félholdak mutatósak és finomak, ráadásul ha fehér csokoládéból készült csokiöntettel is feldíszítjük, akkor pedig egyenesen lenyűgözőek! Mi odavagyunk ezekért a félholdakért, és nemcsak félholdakat, hanem más, izgalmas formákat is kiszaggatunk a tésztából.

Hozzáadta:, 20.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós-kávés félholdak

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 bögre = kb. 220 ml):
2 bögreliszt
200 gpuha vaj
1,5 bögreporcukor
1/2 bögrekakaópor
2 ev. kanálinstant kávé
1/4 kv. kanál

Elkészítés menete

  1. A tepsit 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük. Hogy a papír ne jöjjön fel a tepsiről, a széleit vajjal megkenjük és erre tesszük rá a sütőpapírt.
  2. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egészen addig dolgozzuk, míg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát két sütőpapír lap közé tesszük és kb. 6-7 mm vastagra nyújtjuk.
  3. Kiszaggatjuk a félholdakat, rátesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire és 15-20 percig sütjük.
  4. A félholdakat kedvünkre díszíthetjük, de így „meztelenül” is tökéletes.