Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel

Recept Kakaós keksz mogyoróvajas krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni finom, ráadásul egyszerűen elkészíthető. A kakaós tészta és a mogyoróvajas töltelék együttesen alkothatja ezt az ellenállhatatlan töltött kekszet.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

180 gfinomliszt
60 gkakaó
1/2 ev. kanálszódabikarbóna
csipet só
120 gvaj
100 gporcukor
90 gnádcukor
60 gmogyoróvaj
1 dbtojás
3 ev. kanáltej
1 csomagvaníliacukor

Szóráshoz:

porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a mogyoróvajas tölteléket készítjük el. A mogyoróvajat a nádcukorral eldolgozzuk. Amikor már összeállt a massza, akkor hengeré formázzuk, majd 32 egyenlő darab kis részre vágjuk. Ezekből golyókat formázunk, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a sót. Elkeverjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vaníliacukrot. A nedves egyveleghez fokozatosan beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, majd ebből a tésztából is hengert formázunk, amit ismét 32 egyenlő darab részre vágunk fel. A kis tésztaadagokból megformázzuk a golyókat.
  3. A sötét, kakaós folyókat kilapítjuk, a közepére tesszük a mogyoróvajas golyókat, majd becsomagoljuk a kakaós tésztával. Az így kapott kis töltött golyókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd kezünkkel lelapítjuk.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük. Miután megsül, rácsra tesszük, kihűtjük, végül porcukorral meghintjük. Fedéllel lefedhető dobozban vagy üvegedényben tároljuk.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás