Kakaós keksz vaníliás-diós krémmel

A kakaós keksz önmagában is nagy élmény teához vagy kávéhoz, de ha ezzel a csodás vaníliás diós-krémmel van töltve, akkor maga a Mennyország. Imádom, ahogy a ropogós keksz és a krém keveredik, főleg a ropogós diódarabokkal a keksz tetején! Minden egyes morzsája élvezet, és ami a legjobb, hogy a formákkal is játszani lehet sütés előtt. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 16.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós keksz vaníliás-diós krémmel

Hozzávalók

Tészta:
280 gfinomliszt
180 g5vaj vagy margarin
70 gporcukor
2-3 ev. kanállangyos tej
1 dbtojássárga
20 gkakaó
3 késhegynyikeményítő
Krém:
500 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
5 ev. kanálnádcukor
100 gdarált dió
125 gvaj
pár csepp vanília aroma
3 ev. kanálrum
Díszítéshez:
csokiöntet
aprított dió vagy mogyoró

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A hideg tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, kivágjuk a kívánt formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180-190 fokra előmelegített sütőben, a tészta vastagsáságnak függvényében 8-10 percig sütjük.
  3. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük, hozzáadjuk a vajat, a rumot, az aromát és krémesre dolgozzuk, majd utolsó lépésben a diót is hozzáadjuk.
  4. A kekszek felét megkenjük a krémmel, lefedjük őket. A tetejére csokiöntetet csorgathatunk, aprított mogyoróval vagy dióval is megszórhatjuk.