Kakaós kifli Zsanette módra

Ismét egy remek recept tőletek. Ez a kakaós kifli minden képzeletet túlszárnyal. Már kinézetre is tökéletes, de az íze valami csodás! A két tészta, a finom cukros réteg a tetején, amivel együtt sütjük, valami mesés. Érdemes kipróbálni! Szerző: Kovács Zsanett

Hozzáadta:, 23.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Recept Kakaós kifli Zsanette módra

Hozzávalók

Sárga tésztához:
10 dkgteljes kiőrlésű zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1/2 dltej
1/2 teáskanálszódabikarbóna
2 ev. kanálkristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítő), ha édesebben, akkor 3 -4 evőkanál kristálycukor
1 dbtojás
3 dkgolvasztott Ráma
1 csomagvaníliacukor
csipetnyi só
Kakaós tésztához:
7,5 dkgteljes kiőrlésű zabpehelyliszt
7,5 dkgteljes kiőrlésű búzaliszt
2 ev. kanálholland kakaópor
1/2 teáskanálszódabikarbóna
2 ev. kanálkristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítő), ha édesebben, akkor 3 -4 evőkanál kristálycukor
1 dbtojás
2 dkgolvasztott Ráma
1 csomag vaníliacukor
kevés tej az összegyúráshoz
Szükségünk lesz még:
vaníliacukor és kristálycukor keveréke forgatáshoz
olaj kenéshez

Elkészítés menete

  1. A sárga tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott margarint, a tojást, elkezdjük tésztává dolgozni, majd szükség esetén annyi tejet adunk hozzá, hogy szép, könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Ugyanígy járunk el a másik, kakaós tésztával is.
  3. A tésztaadagokat 4-4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót kör alakúra nyújtjuk.
  4. Egy kakaós lapra egy sárga lapot teszünk, összesodorjuk, majd minden egyes „dupla” körlapot 8 cikkre vágunk.
  5. A cikkeket felcsavarjuk, kikent tepsibe tesszük, a tetejét olajjal megkenjük, beleforgatjuk a cukor és vaníliacukor keverékébe.
  6. 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek és szép színt nem kapnak.
  7. A tetejét porcukorral meghinthetjük.

Forrás: Kovács Zsanett blogja