Kakaós-kókuszos kuglóf

Recept Kakaós-kókuszos kuglóf
KÜLDÖTT KÉPEK

A kuglóf elkészítésével mindenki megbirkózik. Az ízeket, hozzávalókat elég szépen és kreatívan lehet kombinálni. Én most a kakaós és kókuszos ízvilágot választottam.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap

3 dbtojás
100 g méz
250 g tönkölybúzaliszt, sima
120 gnatúr joghurt
1 csomagsütőpor
10 gkókuszolaj
150 mltej
csipet

Kakaós tésztához (tészta 2/3 része)

15 gkakaó
30 gcsokis fehérjepor

Kókuszos tésztához (tészta 1/3 része)

15 gkókuszreszelék
20 gkókuszliszt
15 gfehérjepor (elhagyható)
kevés víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kuglóf sütőformát kókuszolajjal kikenjük, kókuszliszttel beszórjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. A tojássárgát a mézzel kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszolajat (a folyós, akkor felmelegítjük), tejet, joghurtot.
  3. A tojássárgás részhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszet, alaposan eldolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot. A tésztát két részre osztjuk: 2/3 és 1/3 arányban.
  4. A nagyobb adag tésztához keverjük a kakaót és fehérjeport. A kisebb adag tésztába kerül a kókuszreszelék, kókuszliszt, fehérjepor, szükség szerint kevés víz. A kuglóf sütőformába először a kakaós tészta felét öntjük, erre kerül a kókuszos réteg, majd a kókuszosra a maradék kakaós. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Kihűtjük, kifordítjuk a sütőformából, ízlés szerint olvasztott étcsokoládéval meglocsolhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás