Kakaós korongok csokoládéval és dióval

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2018
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Nem egyszerű dolog a karácsonyi készülődés, mert rengeteg dologra kell egyszerre odafigyelni. Nagy kérdés, hogy milyen desszert, sütemény, keksz kerüljön az asztalra, mi is az, ami tényleg tükrözi a karácsonyi hangulatot. A gyorsan elkészülő édességek kategóriában az egyik verhetetlen kedvenc a kakaós korongok csokoládéval és dióval. A tészta gyorsan elkészül, csak le kell hűteni és ki kell szaggatni a korongokat. Amíg a megsült korongok hűének, elkészítjük a csokiöntetet, a tetejét pedig egyszerűen dióval díszítjük. Szerző: Romca
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2018
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
140 gvaj
210 gfinomliszt
70 gkristálycukor
1 dbtojássárga
1 ev. kanálkakaó
200 gfőzőcsoki
20 gmargarin
ízlés szerint dióbél
- Elkészítjük a tésztát: a puha vajat, lisztet, kristálycukrot, tojássárgát és kakaót tálba tesszük, eldolgozzuk.
- A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybte tesszük.
- A lehűlt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
- A tésztából kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 160 fokon 6 percig sütjük (a sütési idő függ a sütőtől is!).
- Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
- A korongokat megkenjük a csokoládés öntettel, dióval díszíthetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS