Kakaós korongok csokoládéval és dióval

Nem egyszerű dolog a karácsonyi készülődés, mert rengeteg dologra kell egyszerre odafigyelni. Nagy kérdés, hogy milyen desszert, sütemény, keksz kerüljön az asztalra, mi is az, ami tényleg tükrözi a karácsonyi hangulatot. A gyorsan elkészülő édességek kategóriában az egyik verhetetlen kedvenc a kakaós korongok csokoládéval és dióval. A tészta gyorsan elkészül, csak le kell hűteni és ki kell szaggatni a korongokat. Amíg a megsült korongok hűének, elkészítjük a csokiöntetet, a tetejét pedig egyszerűen dióval díszítjük. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 7.11.2018
Kategória: Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Kakaós korongok csokoládéval és dióval

Hozzávalók

140 gvaj
210 gfinomliszt
70 gkristálycukor
1 dbtojássárga
1 ev. kanálkakaó
200 gfőzőcsoki
20 gmargarin
ízlés szerint dióbél

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a puha vajat, lisztet, kristálycukrot, tojássárgát és kakaót tálba tesszük, eldolgozzuk.
  2. A tésztát legalább 2 órára hűtőszekrénybte tesszük.
  3. A lehűlt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztából kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 160 fokon 6 percig sütjük (a sütési idő függ a sütőtől is!).
  5. Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
  6. A korongokat megkenjük a csokoládés öntettel, dióval díszíthetjük.