TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kakaós krém tejszínhabbal
Kakaós krém tejszínhabbal
Recept Kakaós krém tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.5.2018

Kakaós krém tejszínhabbal

A kakaós krém tejszínhabbal az egyig leglágyabb pohárdesszert, amit valaha ettem. Könnyű, hideg, frissítő, krémes, egyszerűen minden megvan benne, ami egy meleg napon igazán jól tud esni. Ha igazán halmozni szeretnénk az élvezeteket, akkor csokoládés tejszínhabot is használhatunk. A csokoládés és kakaó tökéletes párosítás. Érdemes kipróbálni, nálunk a kedvencek kategóriába került. Szerző: Romca

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 doboz
habtejszín (3x200 ml)
3 db
tojássárga
3-4 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
kakaó
kb. 100 ml
víz
7 dkg
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük.
  2. A vajat szintén gőzfürdő felett olvasztjuk fel, hozzáadjuk a vajat, a kakaót és a vizet, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ezután hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, alaposan eldolgozzuk, majd kihűtjük.
  4. A habtejszínt tejszínhabbá verjük. Egy részét (kb. harmadát) belekeverjük a kakaós krémbe.
  5. A kakaós krémet poharakba tesszük, majd erre kerül a tejszínhab. Kedvünkre díszíthetjük.
  6. A desszertet hűtőszekrénybe tesszük, kihűtve tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása