Kakaós krém tejszínhabbal

A kakaós krém tejszínhabbal az egyig leglágyabb pohárdesszert, amit valaha ettem. Könnyű, hideg, frissítő, krémes, egyszerűen minden megvan benne, ami egy meleg napon igazán jól tud esni. Ha igazán halmozni szeretnénk az élvezeteket, akkor csokoládés tejszínhabot is használhatunk. A csokoládés és kakaó tökéletes párosítás. Érdemes kipróbálni, nálunk a kedvencek kategóriába került. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 1.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Recept Kakaós krém tejszínhabbal

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 dobozhabtejszín (3x200 ml)
3 dbtojássárga
3-4 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálkakaó
kb. 100 mlvíz
7 dkgvaj

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük.
  2. A vajat szintén gőzfürdő felett olvasztjuk fel, hozzáadjuk a vajat, a kakaót és a vizet, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Ezután hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, alaposan eldolgozzuk, majd kihűtjük.
  4. A habtejszínt tejszínhabbá verjük. Egy részét (kb. harmadát) belekeverjük a kakaós krémbe.
  5. A kakaós krémet poharakba tesszük, majd erre kerül a tejszínhab. Kedvünkre díszíthetjük.
  6. A desszertet hűtőszekrénybe tesszük, kihűtve tálaljuk.