Kakaós-mogyorós szelet

Akadt az éléskamrában pár szem dió, így adta magát a dolog, hogy akkor bizony a ma délutáni sütemény kakaós-diós kocka lesz. Nem megerőltető, az íze viszont annál finomabb! A tésztához a hozzávalókat csak alaposan eldolgozzuk, a tetejét aprított dióval megszórjuk, végül a süteményt készre sütjük. Ha még akad a fagyasztóban vanília vagy csokifagyi, akkor tényleg nyert ügyünk van! Tálaláskor aranyat ér. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 22.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Kakaós-mogyorós szelet

Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
200 mlolaj
300 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
500 mltej
500 grétesliszt
1 kv. kanálfahéj
2 ev. kanálkakaó
1 csomagsütőpor
2 ev. kanállekvár
2 kv. kanálszódabikarbóna
5 ev. kanálőrölt mogyoró (vagy dió)
Tetejére:
100 gaprított dió

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük.
  3. Tetejét az aprított dióval megszórjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük, közben figyeljük.