TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Kakaós őzgerinc csokoládéval, sütés nélkül
Kakaós őzgerinc csokoládéval, sütés nélkül
Recept Kakaós őzgerinc csokoládéval, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2018

Kakaós őzgerinc csokoládéval, sütés nélkül

Ez az édesség azért is a nagy kedvencem, mert gyorsan és nagy mennyiségben el lehet készíteni. A kakaós őzgerinc ötletét a Studentska Pecat csokoládé adta, ami lényegében mazsola, dió, mogyoró és gyümölcsös zselé keveréke csokoládéba ágyazva. Mi nagyon szeretjük ezt a csokoládét, és éppen ezért szeretem az otthoni verziót is elkészíteni. A gyerekek is odavannak érte, és persze a vendégeket is le tudom vele venni a lábáról.

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok
250 g
margarin
250 g
porcukor
3 ev. kanál
kakaó
3 db
tojás
100 g
apróra vágott dió
100 g
mazsola
100 g
zselés bonbon vagy szaloncukor
4 db
ostyalap
50 g
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A margarint, porcukrot, tojást és kakaót gőzfürdő felett addig kevergetjük, míg egységes, kicsit sűrű keveréket nem kapunk. Ez kb. 15 perc.
  2. A diót feldaraboljuk, a zselés bonbont kis kockákra vágjuk, az ostyalapot apróra törjük.
  3. Az előkészített hozzávalókat belekeverjük a masszába, amit már levettünk a gőzfürdőről.
  4. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy napra. Miután a massza megkötött, kifordítjuk az őzgerinc formából, a fóliát lehúzzuk, csokiöntettel bevonjuk. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása