Kakaós őzgerinc csokoládéval, sütés nélkül

Recept Kakaós őzgerinc csokoládéval, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez az édesség azért is a nagy kedvencem, mert gyorsan és nagy mennyiségben el lehet készíteni. A kakaós őzgerinc ötletét a Studentska Pecat csokoládé adta, ami lényegében mazsola, dió, mogyoró és gyümölcsös zselé keveréke csokoládéba ágyazva. Mi nagyon szeretjük ezt a csokoládét, és éppen ezért szeretem az otthoni verziót is elkészíteni. A gyerekek is odavannak érte, és persze a vendégeket is le tudom vele venni a lábáról.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

250 gmargarin
250 gporcukor
3 ev. kanálkakaó
3 dbtojás
100 gapróra vágott dió
100 gmazsola
100 gzselés bonbon vagy szaloncukor
4 dbostyalap
50 gcsokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A margarint, porcukrot, tojást és kakaót gőzfürdő felett addig kevergetjük, míg egységes, kicsit sűrű keveréket nem kapunk. Ez kb. 15 perc.
  2. A diót feldaraboljuk, a zselés bonbont kis kockákra vágjuk, az ostyalapot apróra törjük.
  3. Az előkészített hozzávalókat belekeverjük a masszába, amit már levettünk a gőzfürdőről.
  4. Az őzgerinc formát fóliával kibéleljük és beleöntjük a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy napra. Miután a massza megkötött, kifordítjuk az őzgerinc formából, a fóliát lehúzzuk, csokiöntettel bevonjuk. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás