TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Tekercsek, roládok Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló
Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló
Recept Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az igazán lágy, édes sütemények biztosan gyorsan lecsapnak erre a tökéletes kakaós piskótaroládra csokoládés krémmel! A végeredmény magáért beszél! A felszeletelt sütemény szinte szétolvad a nyelven, olyan, mint a pókháló. Kellemesen lágy és csokoládés, egyszerűen imádjuk! Az ínyencek a roládot akár csokiöntettel is bevonhatják, de én most ettől a lépéstől eltekintettem. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   30.9.2019

Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló

Az igazán lágy, édes sütemények biztosan gyorsan lecsapnak erre a tökéletes kakaós piskótaroládra csokoládés krémmel! A végeredmény magáért beszél! A felszeletelt sütemény szinte szétolvad a nyelven, olyan, mint a pókháló. Kellemesen lágy és csokoládés, egyszerűen imádjuk! Az ínyencek a roládot akár csokiöntettel is bevonhatják, de én most ettől a lépéstől eltekintettem. Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
80 g
kristálycukor
80 g
finomliszt
1 kv kanál
vaníliakivonat
40 ml
olaj
40 ml
víz
1 kv. kanál
őrölt fahéj
30 g
kakaó
1 púpos kv. kanál
sütőpor

Krém:

60 g
csokoládé
250 ml
habtejszín
70 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény fényes habbá verjük. A tojássárgát habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a vizet és az olajat, végül sütőporral, kakaóval és fahéjjal elkevert lisztet. Ezután fogatjuk bele a tojáshabót – óvatosan, süteményes lapáttal.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
  3. A csokoládét kb. 4 evőkanál tejszínnel együtt mikróban felolvasztjuk, kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a cukorral felvert habtejszínbe – a két masszát egyesítjük.
  4. A kihűlt tésztát „kicsavarjuk”, a sütőpapírt eltávolítjuk. A krémmel megkenjük a tésztát, majd ismét felcsavarjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt, szeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása