Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló

Az igazán lágy, édes sütemények biztosan gyorsan lecsapnak erre a tökéletes kakaós piskótaroládra csokoládés krémmel! A végeredmény magáért beszél! A felszeletelt sütemény szinte szétolvad a nyelven, olyan, mint a pókháló. Kellemesen lágy és csokoládés, egyszerűen imádjuk! Az ínyencek a roládot akár csokiöntettel is bevonhatják, de én most ettől a lépéstől eltekintettem. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 30.9.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
80 gkristálycukor
80 gfinomliszt
1 kv kanálvaníliakivonat
40 mlolaj
40 mlvíz
1 kv. kanálőrölt fahéj
30 gkakaó
1 púpos kv. kanálsütőpor
Krém:
60 gcsokoládé
250 mlhabtejszín
70 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény fényes habbá verjük. A tojássárgát habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a vizet és az olajat, végül sütőporral, kakaóval és fahéjjal elkevert lisztet. Ezután fogatjuk bele a tojáshabót – óvatosan, süteményes lapáttal.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
  3. A csokoládét kb. 4 evőkanál tejszínnel együtt mikróban felolvasztjuk, kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a cukorral felvert habtejszínbe – a két masszát egyesítjük.
  4. A kihűlt tésztát „kicsavarjuk”, a sütőpapírt eltávolítjuk. A krémmel megkenjük a tésztát, majd ismét felcsavarjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt, szeleteljük és tálaljuk.