Kakaós piskótarolád csokoládés krémmel – puha, mint a pókháló
Az igazán lágy, édes sütemények biztosan gyorsan lecsapnak erre a tökéletes kakaós piskótaroládra csokoládés krémmel! A végeredmény magáért beszél! A felszeletelt sütemény szinte szétolvad a nyelven, olyan, mint a pókháló. Kellemesen lágy és csokoládés, egyszerűen imádjuk! Az ínyencek a roládot akár csokiöntettel is bevonhatják, de én most ettől a lépéstől eltekintettem. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.9.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 dbtojás
80 gkristálycukor
80 gfinomliszt
1 kv kanálvaníliakivonat
40 mlolaj
40 mlvíz
1 kv. kanálőrölt fahéj
30 gkakaó
1 púpos kv. kanálsütőpor
Krém:
60 gcsokoládé
250 mlhabtejszín
70 gporcukor
- A tojásfehérjét a cukorral kemény fényes habbá verjük. A tojássárgát habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a vizet és az olajat, végül sütőporral, kakaóval és fahéjjal elkevert lisztet. Ezután fogatjuk bele a tojáshabót – óvatosan, süteményes lapáttal.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Miután megsült, kifordítjuk a tepsiből és a sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük.
- A csokoládét kb. 4 evőkanál tejszínnel együtt mikróban felolvasztjuk, kihűtjük. Miután kihűlt, belekeverjük a cukorral felvert habtejszínbe – a két masszát egyesítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS