TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Kakaós rolád túróval és csokoládéval
Kakaós rolád túróval és csokoládéval
Recept Kakaós rolád túróval és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.2.2018

Kakaós rolád túróval és csokoládéval

A túrós roládot számtalan módon el lehet készíteni, és előszeretettel kísérletezek a receptekkel. Legutóbb ezt a kakaós roládot sütöttem a családnak túróval és csokoládéval. A krémekbe nem került vaj, az egyik csupán túró és tejföl keveréke, jól kifacsarva a felesleges nedvességtől, a másik pedig ellenállhatatlan csokikrém habtejszínből és csokoládéból. A cukor mennyiségét mindenki magának határozza meg. A végén kakaóval szórtam meg, de ha marad egy kevés csokikrém, azt is bátran felhasználhatjuk.

45 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás (L-es), szétválasztva
80 g
kristálycukor
80 g
búzafinomliszt
20 g
kakaó

Túrós krém:

350 g
zsíros túró
300 g
tejföl (legalább 15%-os)
kb. 5 ev. kanál
porcukor (ízlés dolga, lehet több és kevesebb is)

Csokoládés krém:

50 g
csokoládé
50 g
főzőtejszín (33%-os)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojássárgát a cukor felével habosra verjük. A maradék cukrot hozzáadjuk a tojásfehérjéhez és kemény habot verünk. A két masszát óvatosan összeöntjük, eldolgozzuk, majd belekeverjük az átszitált és kakaóval elkevert lisztet.
  3. A tésztát ráöntjük a tepsire (40 x 30 cm-es tepsit használtam), majd az előmelegített sütőben 8 percig sütjük. A tésztának rugalmasnak kell lennie. Közben egy konyharuhát vagy kendőt előkészítünk és porcukorral meghintjük.
  4. Miután a tészta megsült, rögtön kifordítjuk a tepsiből a porcukorral megszórt ruhára. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk.
  5. A túrót a tejföllel elkeverjük, harisnyába töltjük, felakasztjuk és lehetőség szerint legalább egy éjszakán át ott hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség kijöjjön a keverékből.
  6. A tejfölös túrót elkeverjük a porcukorral.
  7. A csokoládét felaprítjuk, edénybe tesszük, forró főzőtejszínnel leöntjük. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Megvárjuk, míg kihűl és besűrűsödik. Akár hűtőszekrénybe is tehetjük, így gyorsabban lehűl.
  8. A kihűlt tésztát megkenjük a túrós krémmel. Erre kerül a csokis krém, majd az egészet felcsavarjuk és legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kakaóval vagy porcukorral megszórjuk.%1%2%3

 

Forrás: Víkendové pečení

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása